Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

DDZ nominiran za Veliku nagradu HDD-a 1516!

SLJEDEĆI POST

DDZ osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva

 

36 Mountains festival stiže u HDLU

 

Sam početak rujna u Zagrebu je odsad rezerviran za ilustraciju! Ovog petka, 2. rujna u 19 h, u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika (iliti Džamiji), održat će se otvaranje drugog izdanja 36 Mountains, međunarodnog festivala ilustracije s domaćom adresom, koji će potrajati do nedjelje, 4. rujna.

Festival je pokrenut na inicijativu umjetnice i ilustratorice Jelene Bando te publici predstavlja neke od najzanimljivijih ilustratora i ilustratorica današnjice, kako hrvatskih, tako i inozemnih.

Središnja festivalska izložba inspirirana je drevnom mapom krajobraza slavnog japanskog grafičara Katsushike Hokusaija, 36 Views of Mount Fuji, po kojoj je festival dobio ime. U suradnji s Cerovski Print Boutiqueom izrađeni su posebni blokovi za crtanje na 36 stranica te su putem natječaja i poziva odabrani umjetnice i umjetnici koji su ih ispunili crtežima u svom specifičnom stilu, što će posjetitelji moći vidjeti na izložbi. K tome, u sklopu festivala proveden je i natječaj “Ilustriraj svoju Jägermeister priču” s likom jelena u glavnoj ulozi, čiji su laureati Klarxy, Dominik Vuković i Mladen Udovičić, čiji će pobjednički radovi biti prezentirani u subotu, 3. rujna.

Izložba okuplja sljedeće umjetnike/ice: Valentina Brostean, Daria Čičmir, Vanda Čižmek, Srdja Dragović, Mina Fina, Milica Golubović, Luka Juras, Iva Marija Jurić, Ivona Jurić, Tea Jurišić, Koivo, Aleksandra Kovačević, Ana Kovačić, Gabrijela Rukelj Krašković, Monika Lang, Anja Leko, Fran Makek, Ivan Marković, Monika Meglić, Ivan Mesaroš, Krunoslav Nemčić, Sarah Parsons, Klara Petrović, Ivana Rod, Tove Rogstad, Maja Rožman, Klara Rusan, Danica Sretenović,Tea Stražičić, Barbara Šolić, Ivan Tudek, Jelena Vasiljević, Lara Vdović, Kristina Volf, Marija Vuletić, Nick Alston, Chez, Davor Gromilović, Boris Hoppek, Jakob Feltsen, Dunja Janković, Tena Letica, Lunar, Nina Mršnik, Oko i Stuffed Collective.

Tijekom festivala u galeriji Bačva bit će prikazana i Planina, instalacija Ivana Lušičića LIIK-a, dok će u subotu od 19:30 h nadalje biti održani razgovori s umjetnicima Vedranom Klemensom, Tenom Leticom, Ninom Mršnik, Jakobom Felstenom i OKO.

Festival 36 Moutains održava se pod pokroviteljstvom Jägermeistera, adidasa, Cerovski Print Boutiquea, Zagrebačke pivovare, Peveca, 404, Broja 42, 7/9, Swanky Mint hostela i Grupe, a ulaz je besplatan tijekom sva tri dana.

Vidimo se na vrhuncima 36 planina!

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.