Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

SLJEDEĆI POST

Glazbeni program u Croatian Design Superstoreu

 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

 

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova. Ovu metodologiju utemeljila je nizozemska zaklada Designathon Works, a njezin hrvatski partner je udruga Dizajn Centar Zagreb. Radionicu vode dizajneri i/ili profesionalni pedagozi, a djeca kroz nju uče dizajnirati i koristiti tehnologiju poput mini-motora i senzora.

Tema ove radionice je rješavanje problema budućnosti gradova s fokusom na životni prostor, transport i igrališta.

Radionica CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 održat će se 15. lipnja, od 15 do 20 h, u prostoru škole pjevanja Mikrofon, Martićeva 19, a namijenjena je djeci od 7 do 14 godina.
Program je omogućen uz pomoć Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske.

PROMJENA LOKACIJE: TOMAŠIĆEVA 6

VODITELJICE I MENTORICE:
Ina Čonkić je dizajnerica, partnerica i voditeljica istraživanja i razvoja u Designathon Works, a Anna Sallaerts je dizajnerica u istoj zakladi.
Kristina Škaler je nastavnica strojarske grupe predmeta u Strojarskoj tehničkoj školi Fausta Vrančića, savjetnica i metodičarka za tehničko područje, voditeljica kreativnih radionica i brzog čitanja te učinkovitog učenja. Morana Pap je arhitektica, asistentica i doktorandica na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te asistentica voditelja udruge FabLab, Roberta Vdovića. Obje su članice udruge.

Prijave isključivo na e-mail adresu program@designdistrict.hr do 12.lipnja!

Veselimo se novim i maštovitim dječjim rješenjima za bolji grad!

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.