Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

Produžen je poziv za volontere!

SLJEDEĆI POST

DDZ nominiran za Veliku nagradu HDD-a 1516!

 

DDZ objavljuje finaliste natjecanja Hacking IKEA

 

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska!

Natjecanje će se održati 16. i 17. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2016, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 18. i 19. lipnja.

Selekcijska komisija koju su činili Nina Bačun, Ivana Fabrio i Igor Štefanac prijavljene je radove pažljivo pregledala te na temelju kriterija navedenih u raspisu poziva definirala sljedeću listu finalista:

JOSIPA TADIĆ & LUKA PALESTRINA MAZIĆ

VIKTORIA LEA VARVA & MAJA JANDRIĆ

SANJA ROTTER

DOMAGOJ TOMINAC

MIRAN BAŠIĆ & OTTO KUŠEC

MARIJANA TKALEC & DARKO KOMAR

TOMISLAV BOŽIĆ

MATEJA ŽIGMUND & STJEPAN RIHTER

BORIS BOŽIĆ

IVA MARKOVAC

Čestitamo finalistima i zahvaljujemo svima koji su se prijavili na ovogodišnje natjecanje. Unaprijed se radujemo uzbudljivim radovima prvog hrvatskog IKEA hakiranja!

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.