Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

DDZ objavljuje finaliste natjecanja Hacking IKEA

SLJEDEĆI POST

36 Mountains festival stiže u HDLU

 

DDZ nominiran za Veliku nagradu HDD-a 1516!

 

Selekcijska komisija Izložbe Hrvatskog dizajna 1516 uvrstila je festival Design District Zagreb među tri projekta nominirana za Veliku nagradu HDD-a, dok će o pobjedniku odlučivati međunarodni žiri i proglasiti ga na otvorenju izložbe, 13. rujna u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Komisija je djelovala u sastavu Iva Babaja, Andrej Filetin, Marko Golub, Silva Kalčić, Gjuro Korać, Mladen Orešić i Koraljka Vlajo, te istaknula da se nagrada dodjeljuje “projektu ili inicijativi koja je svojom kvalitetom, inovativnošću, kompleksnošću ili jasnom i snažnom porukom široke društvene prepoznatljivosti značajno odskočila u odnosu na ostatak dizajnerske produkcije i tako obilježila hrvatsku dizajnersku scenu i njen širi kontekst u protekle dvije godine”.

Sunominirani su hrvatsko-austrijski dizajn-kolektiv Numen/For Use (Sven Jonke, Christoph Katzler i Nikola Radeljković) s projektom svojih instalacija u javnom prostoru Tape, Net i Tube te dizajneri Sandro Dujmenović i Marko Hrastovec (SDDS) s dizajnom tipografije Louvre Serif i Louvre Sans, ekskluzivno za novi vizualni identitet pariškog muzeja Louvre, pod kreativnom direkcijom francuske agencije Dream On. Organizacijski i kreativni tim Design Districta Zagreb zahvaljuje Hrvatskom dizajnerskom društvu na nominaciji te s radošću čestita također nominiranim kolegama.

Vidimo se na otvorenju izložbe i dodjeli nagrada!

ddz kolaz 02

Više: dizajn.hr

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.