Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Booksin putopis: Tajland

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Poziv na sudjelovanje: HACKING IKEA 2017.

 

DIZAJN KAO OGLEDALO ‘GARDEROBE’

 

U petak, 21. travnja u Martićevoj 17, svoja vrata otvara Garderoba. Riječ je o konceptualnom dućanu koji u Zagreb dovodi skandinavsku modu čiji je sofisticirani minimalizam i multifunkcionalni stil idealan izraz kreativnog odijevanja za rigorozno poslovno okruženje, ali i idealan odabir za individualizirani stil u raznim prigodama i trenucima opuštanja.

Najveći danski modni klasik – By Malene Birger, zatim Baum und Pferdgarten i Rodebjer, neki su od brendova koji će zastupati skandi-stil u Garderobi, dok će publika imati i ekskluzivnu priliku uživo vidjeti cjelovite kolekcije hrvatske dizajnerice Ivane Omazić. Njihova atraktivnost ne leži u imidžu brenda, već je naglasak na estetici, kvalitetnim materijalima i višefunkcionalnom dizajnu namijenjenom ženama od adolescentske dobi do zrelih godina, a kojeg si većina može priuštiti.

Ana Ivančić (foto: Ino Zeljak)

Garderoba će na raspolaganju imati cjelovite kolekcije By Malene Birger, Baum und Pferdgarten i Rodebjer tek od kolekcije za jesen/zimu 2017./’18, kada će im se pridružiti i Ganni te Designers Remix. Sada se Garderoba otvara s nešto ograničenijim brojem komada iz kolekcija By Malene Birger, Baum und Pferdgarten i Rodebjer za proljeće/ljeto 2017. jer je sam projekt započet krajem 2016. godine, dok se glavni buying za sezonu proljeće/ljeto održao još u kolovozu 2016. godine.

Od svibnja će u Garderobi biti zastupljena i Pre-Fall kolekcija nakita švedske dizajnerice Cornelie Webb, izrazito ergonomičan nakit koji bi po svojoj estetici trebao zainteresirati žene koje vole decentno ukrašavanje, ali i ljubiteljice nešto bogatijeg stila. Njezina Pre-Fall kolekcija se bazira na biserima, srebru i pozlaćenom srebru s biserima, dok će jesensko-zimska kolekcija biti ekspresivnijeg karaktera zasnovana na granitu i tamnim biserima.

Kreativni tim (foto: Ino Zeljak)

Dizajn Garderobe prenosi filozofiju slow-shoppinga, inovativanog modela kupnje kojeg vlasnica Ana Ivančić dovodi u Zagreb, kao vrsna poznavateljica i korisnica skandinavske mode te uspješna poslovna menadžerica. Okosnicu interijera showrooma, čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija Biro (Mario Kralj, Saša Košuta i Dora Lončarić), čini dizajn tri atraktivne garderobe u formi svojevrsnih prostornih atrakcija koje afirmiraju ležerno isprobavanje kolekcija, potpomognuto namjenski dizajniranim namještajem od Grupe (Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba). Garderoba je tako opremljena kombinacijom namještaja i rasvjete dizajniranih za projekt, postojećim komadima dizajniranih za Prostoriu (Monk) i lusterima Baluna, najnoviji proizvod za Grupa Products.

foto: Ino Zeljak

Projektirano je komforno i prostrano okrilje garderobe u kojima žene mogu opušteno isprobavati odjeću, odvojene otmjenim zastorima, sa savjetom stilista na dohvat ruke. Pristupačnost i spontanost Garderobe prepoznaje se već i u samom vizualnom identitetu koji prenosi razigranu krivulju impresivnih zastora s garderoba, interpretirajući ujedno i mekano savijanje tkanine na suknjama i haljinama – dizajn iza kojeg stoji grafička dizajnerica Lana Cavar, koja u svom portfoliju ima suradnju s modnim imenima poput Rei Kawakubo / Commes De Garçons, a trenutno radi na velikoj izložbi mode za njujoršku MoMA-u.

foto: Ino Zeljak

Projekt Garderoba sam je po sebi rijedak primjer investicije u dizajn interijera i namještaja, zahvaljujući kojem će ona zasigurno biti obilježena kao vrhunska autentična dizajnerska destinacija u Zagrebu.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.