Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Strip-tease Matka Vladanovića s Aleksandrom Zografom

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Mokre gljive uspavljuju posjetitelje G-MK

 

Je li ‘Sgt. Pepper’ zaista najvažniji album rock glazbe?

 

Uoči 50. rođendana albuma Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band i koncertne proslave Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, 28.5., Booksa će ugostiti događanje pod nazivom ‘Je li Sgt. Pepper zaista najvažniji album rock glazbe?”.

Američko izdanje časopisa Rolling Stone proglasilo je Sgt. Peppera najboljim albumom svih vremena, a brojni kritičari presudnim momentom popularne kulture 20. stoljeća. No, je li zaista tako i je li Sgt. Pepper uopće najbolji album Beatlesa, a kamoli rock glazbe, pokušat će odgovoriti glazbeni pisci Antonela Marušić (Novosti, VOXfeminae) i Goran Pavlov (potlista, Ruralna gorila) te basist Beatles Revival Banda, Josip Radić. Diskusiju će moderirati novinar i spisatelj Andrija Škare.

Ulaz je slobodan, a možda će se malo i zasvirati…

Dodajmo još kako je ovaj razgovor uvod u veliku koncertnu proslavu nazvanu Sretan rođendan, naredniče Pepper! u Lisinskom, 28. svibnja. U prvoj polovici koncerta Beatles Revival Orchestra izvest će spomenuti album u cijelosti, a druga polovica rezervirana je za najveće hitove Beatlesa u čijim će se izvedbama bendu i orkestru pridružiti neka od najpoznatijih imena domaće glazbe.

Tekst je prenesen s portala Klub.booksa.hr.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.