Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

Otvoreno je natjecanje Hacking IKEA

SLJEDEĆI POST

Produžen je poziv za volontere!

 

G-MK je otvorila javni natječaj za izlaganje

 

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novog rada u području suvremene umjetnosti.

Na natječaj se mogu prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni rad ili umjetnički projekt. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost Galerije Miroslav Kraljević, prednost se daje umjetnicima i/ili istraživačima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i ranije izloženi radovi ili projekti. Autorima se preporuča, prije same prijave, detaljnije proučiti rad galerije na stranici: www.g-mk.hr.

Ova godina treća je otkako Galerija raspisuje natječaj za produkciju novog rada te time ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to su poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor/ica izabran/a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosica Galerije u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu/joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa.

Rok za predaju prijava na natječaj je 12. lipnja 2016. Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj. Prijave možete slati i na adresu: Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb, s naznakom Za natječaj.

Sve ostale detalje o natječaju možete pronaći na Facebook eventu.

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.