Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

Otvoreni poziv za prijavu prijedloga za radionice 2017.

 

Radionički program važan je segment sadržaja festivala Design District Zagreb. Dok su radionice na prvom izdanju festivala bile organizirane putem individualnih poziva različitim stručnjacima i kreativcima ili tako što su neki od prijedloga pristiglih na opći poziv za sudjelovanje bili pogodni za realizaciju u obliku radionice, organizacijski tim ovaj put raspisuje otvoreni poziv za prijavu radioničkih projekata.

Budući da je program festivala fokusiran na interakciju građana Zagreba i njegovih posjetitelja, odnosno sudionika festivala i publike s njihovim neposrednim izgrađenim okolišem i javnim prostorom (s ciljem inkluzivnog poboljšanja i dugoročnog unapređenja te interakcije pomoću metoda i alata dizajna, arhitekture, likovnih umjetnosti i drugih kreativnih disciplina), naglasak dosadašnjih radionica bio je na usvajanju novih znanja i vještina, razvijanju kognitivnih sposobnosti percepcije urbanog prostora i njegovog promišljanja, istraživanja želja i potreba stanovnika ‘zone Martićeva’ itd., neovisno o dobi te obrazovnom i socijalnom statusu polaznika.

Design District Zagreb 2017 održat će se od 13. do 18. lipnja te u pet dana njegovog trajanja postoji dovoljno prostora za odvijanje niza radionica koje mogu trajati jedan ili više dana, a također se mogu zbivati u nekima od neiskorištenih i zapuštenih prostora u četvrti koji će biti privremeno aktivirani za vrijeme festivala (dvorištima, uličnim lokalima, stanovima, balkonima ili terasama), kao i na otvorenom ― na ulicama i zelenim površinama.

Poziv za prijavu prijedloga za radionice namijenjen je svim zainteresiranim dizajnerima, arhitektima, likovnim umjetnicima i drugim stvaraocima, neovisno o njihovoj dobi, profesionalnom statusu ili državljanstvu. Poziv je otvoren za fizičke i pravne osobe: slobodne autore/ice i autorske grupe, umjetničke organizacije, udruge ili tvrtke. Kako bi se lakše orijentirali u vlastitim prijedlozima, potencijalni prijavitelji mogu proučiti prošlogodišnji radionički program slijedeći linkhttp://designdistrict.hr/hr/program/

Budući da se DDZ 2017 obraća najširoj publici, dobrodošle su radionice prijemčive različitim dobnim i socijalnim skupinama (npr. djeca, adolescenti i tinejdžeri, umirovljenici; stanovnici četvrti, radnici, turisti itd.). Zanimaju nas inovativni i kritički doprinosi festivalskom programu, istraživački i eksperimentalni pristupi te komunikativni koncepti pogodni za doživljavanje u festivalskom okruženju, koji će doprinijeti približavanju sustavnog i kritičkog mišljenja širokoj javnosti.

Zainteresirani predlagatelji/ica ili grupa predlagatelja mogu prijaviti neograničen broj radionica, no za svaki je potrebno ispuniti zasebnu prijavu isključivo ispunjavanjem online prijavnice. Materijale za radionice osigurat će organizator, a u prijavi je potrebno priložiti troškovnik, koji je izrađen po principu ekonomičnosti.

Krajnji rok prijave je 30. travnja 2017. godine.

Predstavnici organizacijskog tima Festivala birat će radove i projekte za izlaganje u tri kruga žiriranja:

1. prijavitelji koji su prijave poslali do 28. veljače bit će obavješteni o rezultatu 6. ožujka

2. prijavitelji koji su prijave poslali do 31. ožujka bit će obavješteni o rezultatu 6. travnja

3. prijavitelji koji su prijave poslali do 30. travnja bit će obavješteni o rezultatu 5. svibnja

Preporuča se prijavu poslati što je ranije moguće, budući da se optimalni prostori za realizaciju prihvaćenih projekata dogovaraju sukcesivno.

Organizacijski tim festivala poslat će prijaviteljima povratnu informaciju o tome hoće li njihove prijave biti uvrštene u program DDZ-a 2017 u roku od tri dana nakon pojedinog datuma žiriranja, a rezultati će biti objavljivani i na web stranici festivala.

Ukoliko je potrebno, za dodatne informacije javite nam se na program@designdistrict.hr. Rado komuniciramo putem svih društvenih mreža, no za pitanja preferiramo Facebook.

Veselimo se vašim prijavama! 🙂