Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Booksini razgovori preko plota

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Dizajn dijalozi #25: Marko Hrastovec

 

Predavanje Dinka Peračića i Romana Šilje

 

U utorak 21. ožujka 2017. godine u 19h Oris Kući arhitekture održat će se predavanje arhitekata Dinka Peračića i Romana Šilje o Građevinskom fakultetu u Osijeku. Nova zgrada fakulteta koju potpisuju Peračić i Šilje službeno je otvorena u travnju 2016. godine. Autori projekta predstavit će sve faze razvoja od kontektsa, idejnih rješenja, susreta s terenom, preinaka do konačne realizacije.

Dinko Peračić 
Magistrirao na IAAC u Barceloni te diplomirao na AF u Zagrebu. Osnivač je i programski voditelj arhitektonskog kolektiva Platforme 9,81 te partner u arhitektonskom uredu ARP. 0d 2008. radi kao asistent a od 2016. kao docent na GFAG u Splitu. Dobitnik je 2. nagrade Salona arhitekture 2006. sa R. Šilje za za projekt Građevinskog fakulteta u Osijeku, 2009. sa M. Veljačić za Projekt revitalizacije Doma mladih u Splitu te 2015. za Tržnicu i ribarnicu u Vodicama , za koju je dobio i nagradu Piranesi za 2015.

Roman Šilje
Magistrirao je na IAAC-u u Barceloni te diplomirao na AF-u u Zagrebu. Od 2007. godine vodi arhitektonski studio  NORMALA u Zagrebu. Od 2006. do 2009. radi kao asistent na AF-u u Zagrebu, a od 2010. do 2012. voditelj je Savjeta nakladništva UHA-e.  Dobitnik je 2. nagrade Salona arhitekture 2006. s D. Peračićem za projekt Građevinskog fakulteta u Osijeku.

Preneseno sa stranice Oris.hr.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

Studenti ilustrirali Kreativnu Europu

U organizaciji Ministarstva kulture i festivala Design District Zagreb, a povodom predstavljanja novog vizualnog identiteta programa Kreativna Europa, odnosno njegova potprograma Kultura, u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu održana je 12. prosinca radionica digitalne ilustracije namijenjena studentima/icama.

Održan prvi Global Children’s Designathon u Hrvatskoj

  Zagreb je 12. studenog 2016. bio jedan od svjetskih domaćina projekta Global Children’s Designathon. Metodom design thinkinga djeca sudionici kreirala su prototipove proizvoda za bolju budućnost i susrela se u praksi s temom cirkularne ekonomije.

Ars publicae 2016: Voda i javni prostor

U tijeku je javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme ili pumpe, raspisan u okviru dvogodišnjeg programa Voda i javni prostor Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) i pripadajućeg joj projekta Ars Publicae.

DDZ osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva

Festival Design District Zagreb, čije se prvo izdanje održalo u ‘zoni Martićeva’ ove godine, osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva. Službeno proglašenje ovogodišnjeg dobitnika bila je na otvaranju Izložbe hrvatskog dizajna 1516 u Muzeju za umjestnost i obrt u Zagrebu. 

36 Mountains festival stiže u HDLU

Sam početak rujna u Zagrebu je odsad rezerviran za ilustraciju! Ovog petka, 2. rujna u 19 h, u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika (iliti Džamiji), održat će se otvaranje drugog izdanja 36 Mountains, međunarodnog festivala ilustracije s domaćom adresom, koji će potrajati do nedjelje, 4.