Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Booksin putopis: Tajland

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Mokre gljive uspavljuju posjetitelje G-MK

 

DIZAJN KAO OGLEDALO ‘GARDEROBE’

 

U petak, 21. travnja u Martićevoj 17, svoja vrata otvara Garderoba. Riječ je o konceptualnom dućanu koji u Zagreb dovodi skandinavsku modu čiji je sofisticirani minimalizam i multifunkcionalni stil idealan izraz kreativnog odijevanja za rigorozno poslovno okruženje, ali i idealan odabir za individualizirani stil u raznim prigodama i trenucima opuštanja.

Najveći danski modni klasik – By Malene Birger, zatim Baum und Pferdgarten i Rodebjer, neki su od brendova koji će zastupati skandi-stil u Garderobi, dok će publika imati i ekskluzivnu priliku uživo vidjeti cjelovite kolekcije hrvatske dizajnerice Ivane Omazić. Njihova atraktivnost ne leži u imidžu brenda, već je naglasak na estetici, kvalitetnim materijalima i višefunkcionalnom dizajnu namijenjenom ženama od adolescentske dobi do zrelih godina, a kojeg si većina može priuštiti.

Ana Ivančić (foto: Ino Zeljak)

Garderoba će na raspolaganju imati cjelovite kolekcije By Malene Birger, Baum und Pferdgarten i Rodebjer tek od kolekcije za jesen/zimu 2017./’18, kada će im se pridružiti i Ganni te Designers Remix. Sada se Garderoba otvara s nešto ograničenijim brojem komada iz kolekcija By Malene Birger, Baum und Pferdgarten i Rodebjer za proljeće/ljeto 2017. jer je sam projekt započet krajem 2016. godine, dok se glavni buying za sezonu proljeće/ljeto održao još u kolovozu 2016. godine.

Od svibnja će u Garderobi biti zastupljena i Pre-Fall kolekcija nakita švedske dizajnerice Cornelie Webb, izrazito ergonomičan nakit koji bi po svojoj estetici trebao zainteresirati žene koje vole decentno ukrašavanje, ali i ljubiteljice nešto bogatijeg stila. Njezina Pre-Fall kolekcija se bazira na biserima, srebru i pozlaćenom srebru s biserima, dok će jesensko-zimska kolekcija biti ekspresivnijeg karaktera zasnovana na granitu i tamnim biserima.

Kreativni tim (foto: Ino Zeljak)

Dizajn Garderobe prenosi filozofiju slow-shoppinga, inovativanog modela kupnje kojeg vlasnica Ana Ivančić dovodi u Zagreb, kao vrsna poznavateljica i korisnica skandinavske mode te uspješna poslovna menadžerica. Okosnicu interijera showrooma, čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija Biro (Mario Kralj, Saša Košuta i Dora Lončarić), čini dizajn tri atraktivne garderobe u formi svojevrsnih prostornih atrakcija koje afirmiraju ležerno isprobavanje kolekcija, potpomognuto namjenski dizajniranim namještajem od Grupe (Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba). Garderoba je tako opremljena kombinacijom namještaja i rasvjete dizajniranih za projekt, postojećim komadima dizajniranih za Prostoriu (Monk) i lusterima Baluna, najnoviji proizvod za Grupa Products.

foto: Ino Zeljak

Projektirano je komforno i prostrano okrilje garderobe u kojima žene mogu opušteno isprobavati odjeću, odvojene otmjenim zastorima, sa savjetom stilista na dohvat ruke. Pristupačnost i spontanost Garderobe prepoznaje se već i u samom vizualnom identitetu koji prenosi razigranu krivulju impresivnih zastora s garderoba, interpretirajući ujedno i mekano savijanje tkanine na suknjama i haljinama – dizajn iza kojeg stoji grafička dizajnerica Lana Cavar, koja u svom portfoliju ima suradnju s modnim imenima poput Rei Kawakubo / Commes De Garçons, a trenutno radi na velikoj izložbi mode za njujoršku MoMA-u.

foto: Ino Zeljak

Projekt Garderoba sam je po sebi rijedak primjer investicije u dizajn interijera i namještaja, zahvaljujući kojem će ona zasigurno biti obilježena kao vrhunska autentična dizajnerska destinacija u Zagrebu.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

Studenti ilustrirali Kreativnu Europu

U organizaciji Ministarstva kulture i festivala Design District Zagreb, a povodom predstavljanja novog vizualnog identiteta programa Kreativna Europa, odnosno njegova potprograma Kultura, u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu održana je 12. prosinca radionica digitalne ilustracije namijenjena studentima/icama.

Održan prvi Global Children’s Designathon u Hrvatskoj

  Zagreb je 12. studenog 2016. bio jedan od svjetskih domaćina projekta Global Children’s Designathon. Metodom design thinkinga djeca sudionici kreirala su prototipove proizvoda za bolju budućnost i susrela se u praksi s temom cirkularne ekonomije.

Ars publicae 2016: Voda i javni prostor

U tijeku je javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme ili pumpe, raspisan u okviru dvogodišnjeg programa Voda i javni prostor Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) i pripadajućeg joj projekta Ars Publicae.

DDZ osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva

Festival Design District Zagreb, čije se prvo izdanje održalo u ‘zoni Martićeva’ ove godine, osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva. Službeno proglašenje ovogodišnjeg dobitnika bila je na otvaranju Izložbe hrvatskog dizajna 1516 u Muzeju za umjestnost i obrt u Zagrebu. 

36 Mountains festival stiže u HDLU

Sam početak rujna u Zagrebu je odsad rezerviran za ilustraciju! Ovog petka, 2. rujna u 19 h, u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika (iliti Džamiji), održat će se otvaranje drugog izdanja 36 Mountains, međunarodnog festivala ilustracije s domaćom adresom, koji će potrajati do nedjelje, 4.