Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

LOKACIJE

Ovdje možete pronaći informacije o svim kreativnim punktovima u kvartu, bilo da je riječ o dizajnu, arhitekturi, umjetnosti ili ugostiteljstvu.

 

Croatian Design Superstore

Osim što je prodajno mjesto gdje se mogu pronaći birani proizvodi hrvatskog dizajna, CDSS je i sve popularnije okupljalište kulturnih radnika i susjeda.

Booksa

Postojanje Bookse, književnog kluba koji je 2014. navršio deset godina, jedan je od onih “malih” fenomena presudnih u kulturnom životu Zagreba.

Grupa studio & showroom

Kako kažu u Grupi: “I kad se borite s tamom, učinite to osobeno i sa stilom!”. Njihov prostor svakako osvjetljava ulicu u koju su se uselili, ali i cijeli kvart.

Penezić i Rogina arhitekti

Penezić i Rogina sebe vole nazivati arhitektima opće prakse, ističući tako raznovrsnost svojih projekata.

Prostoria showroom

U svom zagrebačkom showroomu u Bauerovoj ulici, Prostoria svakodnevno nudi većinu svojih proizvoda, u ugodnoj atmosferi oblikovanoj prepoznatljivim dizajnom.

Divas café bar

Divas café je sastavni dio specifičnog štiha kvarta i jedan od razloga zašto je postao tako popularan i posjećen.

Divas Bistro

Divas bistro je mlađi brat caféa, prava gastronomska avantura Kasima Ćorića i njegovog posvećenog tima.

Blok Bar

Blok Bar na svakog ostavlja toliko upečatljiv dojam da se gotovo nitko više i ne sjeća lokala koji se ranije nalazio na istom mjestu. Uz promišljenu ponudu slastica i pića, vrijeme tamo prolazi nešto sporije nego drugdje.

Galerija Miroslav Kraljević

U Galeriji Miroslav Kraljević njeguju se umjetničke i intelektualne prakse koje kritički propituju sadašnjost, osobito odnose politike i estetike.

Impact Hub

Impact Hub u ‘Malom Vatikanu’ je zagrebačka ispostava međunarodne mreže coworking prostora, koja osim pristupačnih uvjeta za samostalan ili grupni rad nudi čitav niz programa i usluga.

Oris Kuća arhitekture

Oris Kuća arhitekture je zamišljena kao zagrebački dom i središte aktivnosti vezanih uz arhitekturu.

Dom HDLU

Zagrebački Dom HDLU, popularna Džamija, jedno je od središta likovne umjetnosti u gradu.

Vitićev neboder

Usprkos dotrajalosti, ‘Vitićev neboder’ je vrlo poželjna stambena lokacija.

Kuća Wellisch

Drago Ibler je u ‘zoni Martićeva’ projektirao i stambeno-poslovnu Kuću Wellisch.

Mali Vatikan

Nekoć u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije, Mali Vatikan je danas monumentalni grozd građanskih stanova.

Stara vojna bolnica

U posljednjih par godina u Staroj vojnoj bolnici održalo se nekoliko značajnih kulturnih događanja.

Meštrovićev paviljon

Bilo da impozantnu zgradu usred Trga žrtava fašizma zovemo Dom Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Meštrovićev paviljon ili Džamija, riječ je o jednom od najprepoznatljivijih arhitektonskih simbola Zagreba.

Biskupska vrtna kuća

Nevelika, ali zanimljiva stara kuća koja krasi vedutu gornjeg dijela Vlaške ulice je vrijedan primjer klasicističke arhitekture, za Zagreb izuzetno značajan.

Kuća Rosinger

Trenutno u fazi obnove i renoviranja, Kuća Rosinger ubraja se u jedno od klasičnih djela moderne hrvatske arhitekture u ‘zoni Martićeva’.

Owl atelje i galerija

Radni, izložbeni i prodajni prostor Lidije i Zorana Boševskog jedna je od najljepših tajni grada Zagreba.

Matrica arhitektura

Matrica arhitektura je multifunkcionalni projektantski biro s desetogodišnjim iskustvom. Arhitektonski tim redovito surađuje s nizom stručnjaka iz raznih područja, što doprinosi kvaliteti i raznovrsnim identitetima njihovih projekata.

Sheriff & Cherry

Svjetski slavan modni brend Sheriff&Cherry čedo je neumornog dizajnera Maura Massarotta, oca nove generacije tenisica Startas i čitavog niza uzbudljivih i nepredvidivih projekata.

Kuna zlatica

Ana Kunej i Zlatka Salopek su uspješne dizajnerice koje se kriju iza imena Kuna Zlatica. Tijekom desetogodišnjeg zajedničkog rada, njihova atraktivna i ilustrativna rješenja učinila su studio Kuna Zlatica jednim od najoriginalnijih na lokalnoj sceni.

Filburg

Filburg, lociran u sjevernom dijelu Bauerove ulice, u jednom od haustora ‘Malog Vatikana’, osebujan je i neobičan dizajn studio.

2A / Dva arhitekta

Arhitektonski biro 2A čine osnivači Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, renomirani hrvatski arhitekti srednje generacije, zajedno s projektantskim i stručnim timom od dvanaest stalnih članova.

MOJO bar

MOJO bar s lakoćom je postao jedno od najomiljenijih okupljališta u Martićevoj. Lociran na samom početku ulice, želi dobrodošlicu svima koji kroz nju prolaze.

Kinoklub Zagreb

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana davne 1928. godine, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.

Galerija 3,14

Galerija 3,14 orijentirana je prema suvremenoj konceptualnoj umjetnosti, što ju čini jednom od najosobitijih u gradu i mjestom koje svakako valja posjetiti.

A Shoo

Originalni obućarski obrt u samom srcu kvarta, salon cipela Anita, tj. studio A Shoo posluje od 1991., a posvećen je uglavnom izradi unikatnih ženskih cipela i čizama za različite prigode.

Design Apartments Svimi

Design Apartments Svimi ističu se time što je sav ojastučeni namještaj u interijeru domaće proizvodnje.

Cvjećarnica La Marco

Cvjećarsko-aranžerska radionica La Marco specijalizirana je za dizajn i izradu cvjetnih dekoracija, vijenaca i aranžmana za sve zamislive prigode.

Sol i papar

Sol i papar je tvrtka specijalizirana za prodaju i distribuciju dobro dizajniranog kuhinjskog pribora i posuđa, većinom poznatih svjetskih proizvođača.

Studio Haramina

Haraminin showroom se već duže od sedam godina nalazi u kvartu, u Vojnovićevoj ulici, a riječ je o istinskoj oazi ponajboljeg inozemnog dizajna. 

Edward Bernays škola

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment prva je visokoobrazovna institucija u ovome dijelu Europe koja studentima omogućava cjelovito obrazovanje iz komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću.

ERA

ERA je domaća tvrtka čiji se program i vrijednosti temelje na proizvodnji namještaja prema ekološkim standardima i korištenju prirodnih materijala.

Bibliofil.hr

Vijest o novom mjestu u kvartu proširila se velikom brzinom, a mnogima je posjet Dabićevom antikvarijatu postao nezaobilazni ritual.

Cantina Cucina Fina

Nevelik, ali osebujan restoran Cantina Cucina Fina svega je par mjeseci nakon otvaranja postao prva asocijacija na talijansku kuhinju u Zagrebu, zahvaljujući poštivanju gastronomske tradicije, sezonskoj ponudi, svježim namirnicama i pripremanju vlastite tjestenine, umaka i kruha.

Bacači sjenki

Potkraj Martićeve ulice, u blizini križanja s Držićevom, nalazi se živopisni ured Bacača sjenki, jedne od najzanimljivijih umjetničkih udruga koje su nastale i rade u Zagrebu u posljednjih petnaestak godina.

Biskupski majur

Nekadašnji biskupski majur na križanju Vlaške i Vončinine ulice bio je sjedište zemaljskog blaga Maksimilijana Vrhovca, zaslužnog za širenje i uređenje Zagreba krajem 18. st.

Zgrada Hrvatske poljodjelske banke

Na uglu Smičiklasove, Martićeve i sićušne Patačićkine ulice nalazi se impresivna zgrada koja zatvara unutrašnji stambeni blok, a sagrađena je 1926./27. godine prema projektu arhitekta Dionisa Sunka.

Blok Badel-Gorica

Kompleks nekadašnjih tvornica Badel i Gorica, lociran na križanju Martićeve i Šubićeve ulice, preko puta današnje tržnice Kvatrić, jedna je od neuralgičnih točaka istočnog dijela središta grada.

Crkva sv. Petra

Nenametljiva crkva privlačne vanjštine, posvećena sv. Petru, simbolički raspolavlja Vlašku ulicu.

Hrvatski liječnički dom

Reprezentativna modernistička zgrada Hrvatskog liječničkog doma, sjedišta Hrvatskog liječničkog zbora, javne udruge domaćih doktora, medicinara i stomatologa, otvorena je 1937. godine.

Interijer knjižare Znanje

U središnjem dijelu ulice Kralja Zvonimira, na rubnom dijelu kvarta, u prizemlju Zgrade Gospodarske sloge iz 1939., godinama se nalazila knjižara Znanje sa sofisticiranim modernističkim interijerom.

Zgrada Slavenske banke

Monumentalna bankovna palača smještena na jednom od najprometnijih raskršća u užem centru grada je reprezentativno djelo arhitekta Huga Ehrlicha.

Verde

Otkrijte mjesto gdje ćete na trenutak zaboraviti svakodnevnicu i opušteni odlutati uz šalicu vrhunske talijanske kave ORO, te prepušteni opojnom mirisu i okusu kontemplativno proživljavati zbilju.

Bella Forma

Asortiman renomiranog dućana Bella Forma kupcima nudi sve što je potrebno za ugodno i funkcionalno kuhanje, ali i druge radosti u kućnom i obiteljskom okruženju.

Fobia

Fobia već duže od petnaest godina plasira na hrvatsko tržište izrazito kvalitetan asortiman vrtnog namještaja, dizajnerskih stolica za interijere, suncobrane i rasvjetu, nudeći proizvode suvremene estetike.

Galerija Canvas

Samozatajna Galerija Canvas u mirnoj, ali sadržajnoj Tomašićevoj ulici dobra je adresa za sve koji požele nabaviti vrhunska djela domaćih umjetnika, uglavnom suvremenih i klasičnih slikara i slikarica.

MVA arhitekti

Biro MVA (mikelić vreš arhitekti) osnovali su 2007. u Zagrebu arhitekti mlađe generacije Marin Mikelić i Tomislav Vreš, nakon radnih iskustava stečenih u nekoliko zagrebačkih ureda (M.) i freelance djelovanjem (V.).

Mali bar

Mali bar, ugostiteljski hit osnivačice i gastronomske voditeljice Ane Ugarković, sve od otvaranja 2012. godine jedno je od najpopularnijih “mjesta za pojesti” u Zagrebu, kako među građanima, tako i mnogobrojnim turistima.

Design Hostel 63

Smješten svega pet minuta hoda od glavnog gradskog trga, novi Design Hostel 63 nudi svojim gostima iznimno udoban smještaj i ugodnu atmosferu pažljivo dizajniranog interijera.

Hostel Casablanca

Hostel Casablanca jedan je od novijih koji su posljednjih godina niknuli u Vlaškoj ulici, a nalazi se u predivnoj veži koja osvaja na prvi pogled.

Karijola Vlaška

Jedna od najpoznatijih, a po mnogima i najbolja zagrebačka pizzerija, Karijola, u metropoli se smjestila na dvije lokacije ― na križanju trešnjevačkih ulica Badalićeve i Kranjčevićeve, te na samom rubu Design Districta, u sve popularnijoj veži Vlaške 63.

Iggy

U posljednjih par godina, butik nepretencioznog imena Iggy postao je jedan od najpopularnijih zagrebačkih modnih dućana, za što je zaslužna njegova osnivačica i vlasnica Igrajna Vargek.

RRiF – Visoka škola za financijski menadžment

RRiF Visoka škola za financijski menadžment smještena je na tri kata ‘Malog Vatikana’ od 2006. godine. Jedna je od članica RRIF grupe, usmjerena na područje obrazovanja ekonomista u području vođenja i savjetovanja kako gospodarskih subjekata, tako i neprofitnih organizacija.

Vinoteka Vintesa

Vintesa je zagrebačka tvrtka koja se bavi prodajom, promocijom i distribucijom regionalnih vina iz podruma kvalitetnih domaćih vinara. Koncepcija Vintesinog poslovanja temelji se na ideji da vino ne može biti predmetom obične trgovine.

Juice Box

Juice Box je objedinio je koncepte bara i otvorene smočnice. To znači da posjetioci mogu na licu mjesta sami odabrati koje sastojke žele u svom smoohtieju.

Tvornica kulture

Tvornica kulture jedan je od najstarijih i najvećih koncertnih i klupskih prostora u Zagrebu po­ svećenih rock i pop glazbi. Ugostila je više-manje sva poznatija imena domaće i regionalne glazbene scene, uz nastupe niza inozemnih izvođača.

Antikvarijat

Antikvarijat sa šarmantnim izgledom tipične stareti­narnice okuplja širok spektar predmeta i antikviteta.

Vivat Fina vina

Vinoteka Vivat nezaobilazno je mjesto u kvartu za sve ljubitelje vina. Život je doista prekratak da bismo pili loša vina, kako glasi njihov slogan.

B!RO

Arhitektonski kolektiv B!RO predstavlja zajed­ničko djelovanje mladih arhitekata Saše Košuta, Marija Kralja i Dore Lončarić.

Señor

S imenom ugodno netipičnim za marketinšku agenciju, Señor se od samog početka rada izdvojio svježim imidžem i osobenim pristupom svojim klijentima.