Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Kinoklub Zagreb

SLJEDEĆA LOKACIJA

Oris Kuća arhitekture

 

Owl atelje i galerija

Marker ikona
Museum/gallery Architecture/design studio
 

Radni, izložbeni i prodajni prostor Lidije i Zorana Boševskog jedna je od najljepših tajni grada Zagreba.

Renomirana hrvatska likovna umjetnica i produkt dizajnerica Lidia Boševski otvorila je svoj Owl Atelier & Gallery zajedno sa suprugom Zoranom 2005. Smješten je u jednom od onih malih i neobično privlačnih dvorišta u Vlaškoj ulici. Tajna je to u smislu da se supružnici Boševski nigdje ne guraju, ali njihov rad svejedno svugdje svi prepoznaju i oduševljavaju se. Tko je barem jedanput bio u ‘Sovi’, redovito će se vraćati, ako ništa drugo tek da provjeri na čemu novom Lidia radi i što se upravo ‘kuha’.

Slikarica, grafičarka, tekstilna dizajnerica i vrsna keramičarka, Lidia Boševski je posljednjih godina najpoznatija upravo po svom začudnom radu u keramici, s kojim je predstavljala hrvatski dizajn na mnogim inozemnim sajmovima i festivalima. Umjetnica je u dizajnu inspirirana istraživanjem prirodnih formi i fenomena, kao i odnosima između materije i vremena. Vrijedi ju posjetiti u njezinom atelieru.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.