Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

SLJEDEĆI POST

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

 

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

 

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA:

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!

 

ZA ODRASLE

 

COMMUNICATION BOOTCAMP

Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

Termin: 15. lipnja, 10 h

Lokacija: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, Draškovićeva 12

Prijave na: info@commoffice.hr

Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri organizira radionicu Communication boot camp: Kako uspješno predstaviti projekt medijima kao interaktivno jednodnevno događanje, s ponešto teorije i nešto više prakse. Teorijski dio radionice bavi se osnovnim pojmovima iz odnosa s javnošću, alatima i kanalima, s posebnim osvrtom na publicitet. Znatna pažnja posvećena je uspješnom planiranju komunikacije, odnosno postizanju publiciteta te njegovim ključnim elementima kao što su analiza stanja, definiranje ciljeva, javnosti i ključnih poruka, koje su na koncu zaokružene studijom slučaja. U praktičnim dijelu na scenu stupaju polaznici, i to kao savjetnici ureda na jedan dan, gdje će se baviti izradom konkretnog komunikacijskog plana. Planovi se zajednički analiziraju, uz davanje feedbacka i preporuka za eventualna poboljšanja.
O VODITELJIMA: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri agencija je za komunikacijski menadžment, koja otpočetka radi na adresi Draškovićeva 12.

 

BRIJEM DA ŠIJEM

Voditeljice: Jasminka Fuchs (Kreativni brlog) & Melina Marelja (KON2RE STUDIO)

Termin: 14. lipnja, 16 h – 20 h

Lokacija: Biskupska vrtna kuća, Vlaška 72

Prijave na: program@designdistrict.hr

Radionica Brijem da šijem proizlazi iz sustava vrijednosti svakog svog polaznika koji sudjeluje u društveno korisnom radu, namijenjenom cijeloj zajednici. Učenjem šivanja polaznici na kreativan način razvijaju svoje sposobnosti i vještine kojih ranije možda nisu bili ni svjesni. Brijem da šijem čini šivanje zabavom i zadovoljstvom. Tijekom niza osnovnih i naprednih radionica šivanja polaznici usvajaju znanje koje mogu primjenjivati na različite načine: stvaranjem malih uporabnih predmeta, otvaranjem malog kreativnog studija ili pretvaranjem hobija u posao. Zašto ne?
Broj polaznika je ograničen, a svaki polaznik mora imati svoju mašinu, kako bi mogli sudjelovati u radionici.

 

BLATNI PRSTI I ZVUK PEČENE ZEMLJE

Voditeljica: Bojana Švertasek

Termini:
14.6. 17-20h radionica i izložba (do 10 sudionika, za djecu i odrasle)
15.6. 11-13h radionica i izložba (do 10 sudionika, za djecu i odrasle)
16.6. 17-20h radionica i izložba (do 10 sudionika, za djecu i odrasle)

Lokacija: Dječji vrtić Medveščak, Vojnovićeva 15

Prijave na: bojanasvertasek@hotmail.com

Tijekom tri dana radionice posjetitelji će imati priliku na lončarskom kolu izrađivati glinene oblike, upoznati se s materijalom gline, osjetiti karakter materijala i istraživati mogućnosti njezinog oblikovanja te vidjeti transformaciju od bezoblične podatne mase do plemenitog čvrstog materijala. Na lončarskom kolu u vrtnji, uz asistenciju umjetnice, od amorfne gline oblikovale bi se forme pogodne da, kada su u pečenom stanju, proizvode zvuk. Istodobno, u prostoru će biti postavljeni slični (prije dovršeni i pečeni) keramički oblici s različitim drvenim batićima. Posjetitelje se potiče da istražuju zvučne karakteristike i mogućnosti keramičkih oblika te da, u međusobnoj interakciji, oblikuju zajedničke spontane kompozicije. Igra je u vrtnji i u zvuku.
O VODITELJICI: Bojana Švertasek rođena je 1952. godine u Zagrebu, gdje je 1972. maturirala na odjelu keramike Škole primijenjene umjetnosti, na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 1977. diplomirala slikarstvo te 1979. završila litografsku specijalku. Godine 1985. stipendistica je u Specijalnom ateljeu za staklo na Akademiji primijenjene umjetnosti u Pragu. Od 1976. izlagala na više od 160 grupnih, autorskih i žiriranih izložbi u zemlji i inozemstvu te na 26 samostalnih izložbi (u Zagrebu, Splitu, Mantovi, Osijeku, Vela Luci). 1976. primljena u članstvo ULUPUHa, a 1981. HDLUa. Član je ZUHa do 2003. kada postaje redovni profesor Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

 

ARHITEKTONSKA KRITIKA U DOBA TWITTERA

Voditeljice: Mira Stanić i Divna Antičević

Termini:
Predavanja i diskusija: 13. – 15. lipnja 2017., 16 h – 18 h (sudionici sudjeluju na svim terminima)
Grupne konzultacije: 16. lipnja 2017.
Individualne konzultacije: 17. lipnja – 9. srpnja 2017., prema dogovoru
Predaja završnog projekta: 16. srpnja 2017.
Prezentacija radova: rujan 2017.

Lokacija 13.-17. lipnja 2017.: Edward Bernays School of Business, Ratkajev prolaz 8

Prijave na: divna.anticevic@gmail.com

Naslov radionice „Arhitektonska kritika u doba Twittera“ preuzet je iz govora koji je održao Paul Goldberger, dugogodišnji (1997. – 2011.) arhitektonski kritičar New York Timesa. No, umjesto propisivanja uloge klasičnog kritičara koju nalazimo u govoru (čija je smrt već objavljena u sve duljem nizu publikacija), ona se radionicom preispituje kroz presjek aktualnog trenutka i analitički pogled na medije koje kritičar koristi. Radionica proučava fenomene kao što su specifičnosti jezika arhitektonskih PR tekstova (neistraženog žargona tzv. International Art Englisha) ili popularnost filmskih prikaza arhitekture u nezavisnom cinéma vérité ključu, koji ne koristeći uobičajene alate arhitektonske kritike najčešće žele kritizirati njenu nepristupačnost. Radionica je namijenjena studentima arhitekture, dizajna, umjetnosti i društvenih znanosti kojima će tijekom tri uvodna predavanja – tekst, slika i društveni mediji – biti približene zakonitosti pojedinih žanrova, dok će im diskusije koje prate predavanja pomoći da pronađu medij u kojem će se izraziti. Konačni produkt bit će kritika jednog specifičnog objekta koji ćemo zajedno odabrati, u obliku koji je polazniku blizak (tekst, fotografija, karikatura, video).
O VODITELJICAMA: Divna Antičević i Mira Stanić su arhitektice čiji interesi leže u području arhitektonske kritike.

 

MAPPING SMELL

Voditeljica: Barbara Šolić

Termin: 15. lipnja, 10 h – 14 h

Lokacija: Pogon, Mislavova 11

Prijave na: barbarasolic1@gmail.com

Percepcija našeg okruženja nastaje obradom informacija različitih osjetilnih modaliteta. Svako osjetilo uspostavlja posebnu vezu sa okolinom. Budući da osjetne informacije nadilaze granice jezika, opisati specifični miris susjedstva čini se kao nemoguć zadatak. Kako doživljavamo naše okruženje kroz pseću perspektivu? Kakvu informaciju možemo prikupiti njuškanjem? Miris Kvarta ima za cilj omogućiti individualnu i kolektivnu (re)interpretaciju određene lokacije. Radionica poziva sudionike da istraže susjedstvo kroz osjetilo njuha. Tokom šetnje kvartom, polaznici će mapirati Design District iznova pomoću kreativnih metoda dokumentiranja. Ideja je okupiti pojedinačne interpretacije u kolektivni vodič mirisa po završetku radionice.
O VODITELJICI: Barbara Solic rođena je u Zagrebu (1991.) prije no što se preselila u Nizozemsku u mladoj dobi. Nakon upisa u KABK u Haagu nastavila je studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje trenutno završava diplomu slikarstva. Njezina interdisciplinarna istraživanja uglavnom se bave preispitivanjem aspekata našeg života kao čovjeka u 21. stoljeću, snažnim utjecajem iz prakse poput spekulativnog dizajna i drugih oblika sociokulturnih istraživanja. Njezin je rad dio nekoliko izložbi i festivala u Hrvatskoj.

 

DESIGN YOUR ICE-CREAM

Voditeljica: Martina Malić

Termin: 16. lipnja, 18 sati

Lokacija: Bella Forma, Trg žrtava fašizma 3

Prijave na: veganskisladoled@gmail.com

Porast svijesti o hrani koju konzumiramo i prvi pokušaji ozbiljnog prelaska na zdraviji jelovnik često mogu obeshrabriti pojedince jer im se cijeli koncept zdrave prehrane može učiniti pomalo ograničavajućim, posebice što se tiče slastica, ili u ovom slučaju – sladoleda. Na radionici će biti predstavljene smjernice za izradu veganskih sladoleda kod kuće s ciljem ukazivanja na jednostavnost izrade potpuno prirodnog sladoleda sukladno osobnim preferencijama pojedinca. Kroz učenje izrade vlastitih veganskih sladoleda, pojedinac može osvjestiti svoj kreativan potencijal i uvidjeti da postoji beskonačno mnogo recepata kojima može utažiti želju za sladoledom i razveseliti svoje najdraže. Nakon izlaganja osnovnih smjernica za izradu sladoleda, svaki polaznik radionice će od ponuđenih sastojaka imati priliku kreirati vlastiti sladoled. Radionica je otvorena za sve odrasle osobe, s posebnim naglaskom na vegane i osobe koje imaju netoleranciju na laktozu i gluten. Program je omogućen uz pomoć bio&bio (sastojci) i Bella Forma (lokacija).
O VODITELJICI: Martina Malić je magistrica marketinga koja ima za cilj vlastitu karijeru uskladiti sa svojim osobnim životnim stilom, koji se tiče holističkog pristupa zdravlju, s posebnim naglaskom na prehranu. Često posjećuje razne radionice i predavanja o zdravoj prehrani, sama se educira čitajući aktualnu literaturu te svoje znanje pretvara u iskustvo kroz kuhanje za prijatelje. Osim lijekom, hranu smatra kanalom izražavanja kreativnosti, stoga ju priprema jela uvelike ispunjava, posebice kad isto jelo može podijeliti s drugima.

 

AFTERLIFE WORKSHOP

Voditeljica: Martina Granić

Termin: 14.-16. lipnja, 15-18 sati (sudionici sudjeluju sva tri dana)

Lokacija: Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29 (ulaz iz Martićeve)

Prijave na: martina.granic@gmail.com

Kako objekti/arhitektura utječu na naše emocije i mijenjaju način na koji doživljavamo prostore? Kakve umjetničke intervencije možemo poduzeti kako bi iskusili jedno nesvakidašnje iskustvo – AFTERLIFE iskustvo? U sklopu radionice proći ćemo kroz sve njegove faze i govoriti o emocijama koja nastaju kao posljedica izvantjelesnog iskustva koje nastaje “tik do smrti”; empatija, kolektivna povezanost, doživljaj sinestezije, novi počeci, želja za konstantnim stjecanjem znanja… Zatim ćemo diskutirati kakve artefakte možemo proizvesti kako bi potencirali “afterlife experience” u našoj fizičkoj i virtualnoj okolini? Pokušat ćemo se staviti u poziciju proživljavanja takvog iskustva (pogleda na svijet iz nove vizure), te ćemo s tom novom spoznajom dizajnirati – raditi umjetničke produkte u bilo kojem mediju u kojem se želimo izraziti. Postoje duboke veze između ljudi, zemlje i okoliša koje imaju dalekosežne društvene, osobne i ekonomske reperkusije. Kako promišljati ne samo u opusu modernog, povijesnog, mitološkog i tradicionalnog, već i u spektru iskustava i emocija koje preispituju nove potencijale/početke ali i suočavanje sa smrću kao dijelom životnog procesa. Radionica će trajati 3 dana (14.-16.6. od 15-18 sati); uvod/dijalog/experience/izvedbeni dio. Radovi će biti izloženi od 17.-18. 6.2017. u formi koncepata ili gotovih radova, ovisno o mediju izvedbe ili će se izraditi jedan ili više zajedničkih radova. Poželjno je da se prijave kreativci, studenti, profesionalni umjetnici (dizajn, film, glazba, likovna umjetnost, koreografija, fashion…), koji će u tako kratkom vremenu i ograničenim resursima pokušati isporučiti maksimum.

 

INTIMNO: IZRADA PREDMETA SENTIMENTALNE VRIJEDNOSTI

Voditeljica: Lidia Boševski

Termin: 15. lipnja, 18:30 – 21:00

Lokacija: ateiler Owl, Vlaška 81a (dvorište)

Prijave na: lidia.bosevski@gmail.com

Priuštite si trenutak kad možete kreirati svoj predmet svojim rukama, samo za sebe. Sasvim slobodno, kako god želite. Rad s glinom vrlo je intiman proces, a u materijal se otiskuje vaš specifičan senzibilitet. Predmeti mogu biti okviri za fotografije, kutije za pisma ili nakit, šalice za kavu ili čaj, amuleti, spremnici za slatkiše… Predznanje nije potrebno. Svaki polaznik može napraviti po jedan predmet koji će se ispeći, a poslije po dogovoru i preuzeti. i može se preuzeti po dogovoru. Broj polaznika ograničen je na 10, a prijave su obavezne na mail adresi lidia.bosevski@gmail.com.

 

THE EMOTIONAL NONVERBAL COMIC STRIPS

Voditelj: Ivan Tudek

Termini: subota 17.6. i nedjelja 18.6., 11 h – 12 h  (sudionici sudjeluju oba dana)

Lokacija: Dječji vrtić Medveščak, Vojnovićeva 15 (dvorište)

Prijave na: jugtudek@yahoo.com

The Emotional Nonverbal Comics Strips je kratka likovna radionica izrade strip-razglednica. Proizvodi radionice su kratki stripovi u dva kadra, najčešće neverbalni, čije su polazište općeljudske emocije ili reakcije na stanja u kojima se nalazi urbani čovjek današnjice. U fokusu su i sile prirode koje nas okružuju i kojima možemo izraziti naša psihološka stanja (lavina, požar, itd.). Poruke stripova najčešće su afirmativne te čitateljima pružaju podršku, iako njima možemo prikazivati i naše strahove ili tjeskobe iz kojih se želimo izvući. Polaznici će u obliku kartolina izvesti strip tehnikom rapidografa ili flomastera, a drugog dana radionice dijelit ćemo ih stanovnicima četvrti. Tako ćemo širiti ideje, kreacije i dobre vibracije! Očekivana dob polaznika je od 12 godina starosti na više, a maksimalni broj polaznika je 10.
O VODITELJU: Ivan Tudek diplomirao je 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odsjeku u klasi izv. prof. Damira Sokića. Izlagao je na dvadesetak samostalnih i nizu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu te je boravio na nekoliko umjetničkih rezidencija. Autor je javne skulpture na vrsarskoj rivi.

 

RADIONICA 1440

Voditelji: Zorko Sirotić i Martin Šatović

Termini: četvrtak, 15.06. i petak, 16.06., 19 h

Lokacija: Kinoklub Zagreb, Trg žrtava fašizma 14

Prijave na: zorko.sirotic@gmail.com

Tijekom filmske radionice 1440 ograničeni broj polaznika će u roku od 24 sata (1440 minuta) imati priliku osmisliti, snimiti, montirati i prikazati svoj kratki film. Radionica počinje u četvrtak, 15. 6. u 19 sati u prostorijama KKZ-a, kad će odabranim polaznicima biti zadana filmska tema te pružena pomoć u izradi koncepta i operativnog plana. Sljedeće jutro, u petak 16. 6., rezervirano je za snimanja, a poslijepodnevni sati za montažu. Rezultati radionice bit će prikazani u 19 sati, nakon čega će žiri filmskih stručnjaka najboljem filmu radionice dodijeliti nagradu. Potencijalni polaznici trebaju poslati kratki životopis ili pismo namjere slobodnog tipa te kontakt broj na zorko.sirotic@gmail.com do ponedjeljka, 12.06. u ponoć. Broj polaznika je ograničen, ali polaznici koji posjeduju vlastitu opremu za snimanje i samostalnu montažu mogu biti primljeni i van kvote. Radionica je besplatna, a vode ju filmski autor Zorko Sirotić i snimatelj Martin Šatović.

 

 

ZA DJECU

 

URBANI HERBARIJ

Voditeljica: Dijana Vojak Pokić

Termini: četvrtak 15. 6., 10 h – 12 h

Lokacija: Dječji vrtić Medveščak, Vojnovićeva 15

Prijave na: vojakdi@gmail.com

Posljednjih godina sve smo svjesniji važnosti kvartovskog zelenila. Ovoga puta želimo ga pogledati iz druge perspektive. Kroz radionicu „Urbani herbarij“ želimo oživiti tradiciju bojadisanja prirodnim bojilima koristeći se samo lišćem pronađenim na ulicama Districta. Zbog svoje čvrstoće, teksturalne površine i ekološke karakteristike reciklirani netkani tekstil inače upotrebljivan kao zaštitni materijal u građevinarstvu, industriji namještaja, auto-industriji i dr. poslužit će kao podloga za oslikavanje prirodnim bojilima. Uzorci bojadisanog i oslikanog recikliranog tekstila konačan su produkt ove radionice.
O VODITELJICI: Dijana Vojak Pokić završila je Diplomski studij Dizajn tekstila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Do sada je sudjelovala na brojim izložbama umjetnosti i dizajna, te nagrađena s nekoliko priznanja za svoj rad. Trenutno radi kao dizajner u tvrtki Regeneracija d.o.o.

 

HAI! – HRVATSKE AUTENTIČNE IGRAČKE I SUVENIRI

Voditeljica: Tanja Tandara

Termini: srijeda 14. 6. i petak 16. 6.
oba dana 10-15 sati (dvije grupe po 30 djece)

Lokacija: Dječji vrtić Medveščak, Vojnovićeva 15

Prijave na: tanja.tandara1@zg.t-com.hr

HAI! (Hrvatske autentične igračke) projekt je nastao u suradnji Studija dizajna s udrugom Povucizakulturu, a s ciljem koncepcije i dizajna didaktičkih igračaka koje potiču interaktivno iskustvo igre te su inspirirane hrvatskom baštinom. Igračke su namijenjene djeci predškolske dobi koja kroz igru usvajaju razvojne vještine i ujedno upoznaju narodno nasljeđe i kulturu. U sklopu projekta osmišljena je i radionica izrade narodnih nošnji za djecu (koje će potom biti izložene), dok će pomoću igračke Znatiželjna nit djeca moći plesti vunu u raznim oblicima, spajajući svoje uratke u cjelinu koja će također biti predstavljena na njihovoj zajedničkoj izložbi.
O VODITELJICI: Tanja Tandara magistrirala je projektni menadžment, a kulturom se bavi od 1996. radeći isključivo u civilnom i neprofitnom sektoru. Producentica je i menadžerica mnogih projekata u kulturi.

 

MALA TISKARA

Voditeljice: Alexandra Matz, Sanda Voloder, Dijana Dumančić i Martina Malić

Termini: subota 17.6.
10:00h – 11:30h mlađa djeca; 14:30h – 16:00h starija djeca

Lokacija: Dječji vrtić Medveščak, Vojnovićeva 15

Prijave na: malatiskara@gmail.com

Mala tiskara namijenjena je djeci koja će moći otkriti koliko se zabave i mogućnosti izražavanja krije u procesu tiskanja. Na radionici ćemo putovati u prošlost te proučavati analogne tehnike tiska, pri kojima manualni, ručni rad oslobađa dječju kreativnost. Djeca će se upoznati s metodama tiskanja poput monotipa i linoreza te improvizacijom i eksperimentiranjem stvarati osobne radove i grupno djelo. Radionica je po vokaciji inkluzivna, kao i potpuno otvorena djeci s poteškoćama u razvoju kojima će biti osigurana stručna pomoć edukacijskih rehabilitatora, članova tima radionice. Koristit će se bolje topljive u vodi, a mole se roditelji da djeci osiguraju odjeću u kojoj će se moći zaprljati.
O VODITELJICAMA: Alexandra Matz je po profesiji user experience design researcher, a velik je entuzijast u dizajnu vizualnih komunikacija i analognom tisku. Omiljene tehnike su joj sitotisak, linorez i šareni ispisi. Vodi radionice tiska s djecom različitih uzrasta i studentima. Sanda Voloder je edukacijski rehabilitator, a posebno se bavi radom s djecom s teškoćama u razvoju. Otkrivši strast prema dizajnu, arhitekturi i umjetnosti, paralelno sa studijem polazi satove crtanja i slikanja te završava tečaj grafičkog dizajna. Stečene vještine i znanja iz različitih disciplina kombinira i pretače u motivirajući pristup u radu s djecom. Dijana Dumančić završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i radi s djecom s poteškoćama u razvoju. Martina Malić je magistrica marketinga s ciljem usklađivanja svoje karijere s osobnim životnim stilom koji se tiče holističkog pristupa zdravlju djece i odraslih osoba. Educira se pohađajući razne seminare i predavanja, čitajući aktualnu literaturu te pretvarajući svoje znanje u iskustvo kroz dijeljenje naučenog s bližnjima.
Prijavom na radionicu “Mala Tiskara” dogovoreno je sljedeće: Organizatori i instruktori radionice “Mala Tiskara” ne preuzimaju nikakvu odgovornost u slučaju nesreće tijekom događaja, na putu do mjesta događaja ili od mjesta događaja, također ne preuzimaju odgovornost za gubitak ili oštećenje predmeta ili osobnih stvari bilo koje vrste. Nadzor nad djecom i potpunu odgovornost snose roditelji ili druga odrasla osoba koja brine o djetetu/djeci, a ne organizatori i instruktori radionice. Izjave, objašnjenja i informacije od instruktora namijenjeni su isključivo za neposredno izvršenje tečaja ili događaja i ni u kakvu drugu svrhu neće se koristiti. U slučaju nesreće, predstavnici (roditelji i/ili pratioci) sudionika radionice obvezni su razumno pristupiti problemu i pomoći u otklanjanju nanesene štete.

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.