Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI POST

Stručno vodstvo Drvenim neboderom

SLJEDEĆI POST

Počinje proljetna Filmska škola u KKZ-u

 

Projekt ‘Iskonsko odmorište, to ti je kak’ bonbon za dušu!’ pobjednik je natječaja Iskona & bonbona

 

Nakon što je natječaj Iskon & bonbon su cimeri! zaključen prošle nedjelje, 17. travnja, stručni žiri imao je neobično težak zadatak da između deset vrlo kvalitetnih predloženih radova odabere samo jedno projektantsko rješenje zajedničkog prodajno-promotivnog štanda Iskona & bonbona. Podsjetimo, žiri je djelovao u sljedećem sastavu: Draga Komparak (freelance produkt dizajnerica), Zora Salopek Baletić (arhitektica, osnivačica i vlasnica biroa Matrica Arhitektura), Igor Manasteriotti (dizajner i art direktor, Manasteriotti DS), Krešimir Madunović (član uprave Iskona) i Diego Perez-Tenessa de Block (direktor bonbona).

Naposljetku, žiri se odlučio za projekt Iskonsko odmorište, to ti je kak’ bonbon za dušu! grupe arhitekata BeST, koju čine autor projekta Marko Bogadi sa suradnicama Stanislavom Odrljin i Tanjom Grilec. Svo troje diplomirali su na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011./2012., gdje danas također žive i rade. Bogadi je diplomirao među 10% najboljih studenata u klasi, a tijekom studija surađivao je na izvedbi projekta Shopping citya West Gate u Zaprešiću, studijama rekonstrukcije Dvorca Opeka u Varaždinu i Velike Stancije u Savudriji. Trenutno radi na projektima raznolikog mjerila, kao što su Informativni centar Nacionalnog parka Mljet, Društveni dom u Stubičkoj Slatini, te na privatnim interijerskim projektima i kućama. Tijekom dosadašnje karijere bio je nagrađivan na više arhitektonskih natječaja, među kojima su najistaknutiji: 2. nagrada državne razine za Isover niskoenergetsku poslovnu zgradu 2009. (koautor), Kompleks Međugorska — XII gimnazija i klizalište u zagrebačkoj Dubravi, 2014. (autorski suradnik), te otkupna nagrada za Sportsko-edukacijski centar Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, 2014. (koautor).

Grilec od 2015. vodi samostalni projektantski ured. Usavršavala se u inozemstvu, a među njene najznačanije uspjehe ubraja se nagrađivani projekt za zgradu opere u Busanu (Južna Koreja). Odrljin je tijekom dosadašnje karijere sudjelovala u nizu javnih arhitektonskih natječaja, među kojima se izdvajaju timske nagrade za projekt INA-ine benzinske postaje u Kmanu (Split) te novog urbanističkog uređenja riječke Delte. Također je radila ‘vani’ — u bostonskom uredu slavnog arhitekta Paula Lukeza, u sklopu polugodišnjeg stažiranja.

Nagrađeni projekt bit će premijerno izveden u javnom prostoru ‘zone Martićeva’ i po prvi put predstavljen publici tijekom pilot-izdanja festivala Design District Zagreb od 16. do 19. lipnja, kad će zainteresirani korisnici moći uživo iskušati sve pogodnosti novog štanda. Iskon & bonbon, organizacijski tim DDZ-a i stručni žiri svima srdačno čestitaju na sudjelovanju u natječaju!

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke na DDZ-u

Prije devedeset godina, 18. lipnja 1927., otvorena je palača Zagrebačke burze za robu i vrednote. Zgrada, koja je danas sjedište Hrvatske narodne banke, građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.