Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Dizajn dijalozi #15: Goran Zmaić / DJ Labud

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Srijeda u fizičkom i virtualnom prostoru Bookse

 

Knjige iz Kassela na Organu Vida

 

Dio iznimno bogatog programa ovogodišnjeg Organa Vida, 8. međunarodnog festivala fotografije, odvija se u Oris Kući arhitekture od 12. do 21. rujna. Riječ je o velikoj izložbi neobjavljenih fotografskih knjiga pristiglih s Fotobookfestivala u Kasselu, koja će nakon Zagreba posjetiti i druge europske gradove.

shortlisted book titel1

Renomirani Fotobookfestival Kassel, vršnjak zagrebačkog Organa Vida, svake godine poziva sve fotografe i fotografkinje da pošalju svoje nove projekte u formi još neobjavljenih fotografskih knjiga te ih izlože pred mnogobrojnom međunarodnom publikom i istaknutim stručnjacima. U Oris Kući arhitekture bit će izložene čak 52 knjige koje su proglašene najboljima među neobjavljenima u 2016. godini. Budući da je knjiga jedan od najpopularnijih medija u svijetu fotografije i jedan od najzahvalnijih za same autore/ice, sve su prilike da nas očekuje izložba koju ne treba propustiti.

shortlisted book titel2

Ostatak festivalskog programa podjednako je intrigantan, a proteže se na čak 17 gradskih lokacija s 10 izložbi, nizom razgovora o fotografiji, promocija, filmskih projekcija i partija. Primjerice, izdvajaju se središnja natječajna izložba Otkrivanja na kojoj će biti predstavljeni radovi 10 finalista sa svih strana svijeta (u Francuskom paviljonu Studentskog centra od 13. do 23. rujna), kao i izložba regionalne ratne fotografije Lekcije iz ’91. pod kustoskom palicom Sandre Vitaljić, na kojoj će biti okupljeni radovi autora/ica iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije te predstavnika internacionalne scene koji su na područje bivše Jugoslavije dolazili uglavnom kao ratni reporteri. Izložba će se održati u Galeriji Zvonimir od 14. do 24. rujna. Sam festival traje od 13. do 23. rujna stoga vas pozivamo da proučite njegov gust raspored i pronađete nešto za sebe — sadržaja ne manjka!

Više: organvida.com

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.