Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Radionica ‘Earth Pot’ keramičarke Mami Kato u ateljeu Owl

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

‘Drugi kadar II’: predstavljanje fotografija polaznika radionice

 

Ciklus ‘Arhitektura na filmu’ u Kinoklubu Zagreb

 

Kinoklub Zagreb u ožujku će biti poprište novog filmskog ciklusa posvećenog art-klasicima u kojima arhitektura i dizajn igraju važnu ulogu, značajniju od puke scenografije i dodatka filmskoj mizansceni. Kao i obično, filmovi su na programu četvrtkom u 21 h, a sve projekcije su besplatne. Na repertoaru će se naći dvije drame i čak tri znanstveno-fantastična filma, koji će sigurno privući šaroliku publiku. Kuratori ciklusa, članovi Kinokluba Ema Dobrota i Damir Juričić, poručuju: “U kojoj mjeri arhitektura i film, dvije kompleksne umjetnosti, brišu međusobne granice, koliko se spajaju i time doprinose vizualnoj komunikaciji, saznajte u ciklusu Arhitektura na filmu!”

Autor plakata je dizajner Dario Dević, a raspored filmova je sljedeći:

3.3. — Dark City (1998.), r. Alex Proyas
10.3. — 2046 (2004.), r. Wong Kar Wai
17.3. — Le Mepris (1963.), r. Jean-Luc Godard
24.3. — Morel’s Invention (1974.), r. Emidio Greco
31.3. — The Belly of an Architect (1987.), r. Peter Greenaway

Vidimo se u Kinoklubu!

Ciklus 'Arhitektura na filmu'

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.