Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Novo mjesto u kvartu: Sheriff&Cherry Pop Up Store!

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

FRüHSTüCK u Croatian Design Superstoreu

 

Desetogodišnjica ‘Ex-pozicije’ Bacača sjenki

 

Bacači sjenki, nevladina multimedijalna umjetnička platforma, predstavljaju desetogodišnjicu izvedbenog projekta Ex-pozicija. “Nježnost koja hoda”, “Onaj tko ne može vidjeti, mora osjećati”, “Sve teče, sve se ponavlja”, “Vještina pričanja i banalnost nasilja”, “Duhovi iz kuće priča”, “Beskrajno inspirativno”, “Sjajan umjetnički i duboko intimni doživljaj” — samo su neki od epiteta kojima su brojni kritičari okitili Ex-poziciju, a što se točno krije iza svakog opisa otkrijte u daljnjem tekstu i doživite i sami ovu jedinstvenu predstavu 23. i 24. travnja u OŠ Dr. Ivana Mertza od 12 do 18 h, na adresi Ulica Franje Račkoga 4.

'Ex-position 01'

Ex-pozicija je osjetilno-performativno putovanje u kojem se kroz igru namjernih slučajnosti isprepliću povijest jednog zdanja i povijest performera s osobnim povijestima samih posjetitelja. Ona je putovanje na koje ćete se otisnuti samo jednom, a zauvijek ćete htjeti još. Kroz putovanje vas, pažljivo osmišljenom naracijom vodi glumac kojem se prepuštate vidom, njuhom, sluhom, opipom, i okusom. To je iskustvena avantura tijekom koje vam ispričana priča ulazi u svaku poru vašeg tijela, i čijeg ćete se doživljaja teško otarasiti. U njoj posjetitelj napušta svoju ulogu gledatelja i postaje glavnim akterom priče. S kojim ćete se narativom prvo susresti puka je slučajnost, a u kojoj ćete prostoriji započeti svoje putovanje i gdje će vas priča odvesti ovisi o vama i vašoj spremnosti da se joj se izložite.

'Ex-position' 02

Inspirirana Kafkinom parabolom Pred zakonom, Ex-pozicija sadrži tri postaje putovanja. U čekaonici, u ulozi vratara i uvodnog naratora, dočekat će vas Boris Bakal, a voditelji vašeg putovanja biti će Bojan Navojec, Emil Matešić, Amalia Rodriguez, Zrinka Kušević, Helena Kalinić, Lara Finadri, Jelena Lopatić, Tanja Vrvilo i drugi.

Vrata su otvorena od 12:00, a priči se možete pridružiti svakih 30 minuta sve do 18:00. Molimo sve zainteresirane da pošalju prijavu na bacaci.sjenki@gmail.com s imenom i prezimenom, datumom i terminom u kojem će doći. Karte se mogu kupiti na ulazu, uz prethodnu predbilježbu. Cijena karte iznosi 45 kn za studente i 90 kn za ostale građane.

Jubilarno igranje Ex-pozicije omogućeno je uz podršku Grada Zagreba — Ured Gradonačelnika.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.