Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

‘Ruincarnations’: predavanje Miloša Koseca

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Radionica mediteranske i baskijske kuhinje

 

Dizajn dijalozi #13: Igor Kuduz

 

I poslije Igora — Igor! Nakon što smo ugostili Igora Manasteriottija, družit ćemo se s Igorom Kuduzom, osebujnim grafičarom, fotografom i dizajnerom, riječju — vizualnim umjetnikom, no prvenstveno nesvakidašnje zanimljivom osobom. S Igorom ćemo popričati o njegovom raznorodnom radu i stvaralaštvu, no i o temama koje prožimlju autorovu svakodnevnicu: šetnjama, putovanjima, planinarenju, bilježenju, ronjenju, aikidu, mačkama i drugim marginalijama, koje su to samo naizgled. U Kuduzovom radu na originalan način spajaju se raznovrsne stvaralačke preokupacije. Neovisno o tome koristi li autor medije fotografije, crteža, videa, knjige ili instalacije koja sve to spaja, uvijek je prisutna težnja za suptilnim balansom između reda i kaosa, za pronalaskom ravnoteže između entropije i evolucije.

Plakat za 17. Školu medijske kulture 'dr. Ante Peterlić'

Igor Kuduz rođen je u Zagrebu 1967. godine. U rodnom gradu završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a potom je 1995. diplomirao na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Postdiplomski studij vizualnih komunikacija i tipografije upisao je 2008. na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani. Od sredine 90-ih nadalje izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, te festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, od Zagreba, Splita i Ljubljane, preko Aachena, Berlina, Bonna, Budimpešte, Clermont-Ferranda i Dessaua, do Kaira, New Yorka, Tirane i Trsta, te mnogih drugih gradova. Također, od 1995. vodi uspješan studio za vizualne komunikacije, specijaliziran za izdavačke i izložbene projekte u domeni kulture.

Naslovnica knjige Marka Goluba

Surađuje s mnogo institucija, galerija i muzeja na oblikovanju publikacija i vizualnih identiteta, za što je primio više međunarodnih priznanja. Među institucije s kojima je radio ili radi ubrajaju se: Galerija Klovićevi dvori, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Institut za suvremenu umjetnost, Hrvatski filmski savez, Hrvatski fotosavez, Gliptoteka HAZU, Institut za povijest umjetnosti, Museum of Modern Art New York (MoMA), časopis za suvremenu fotografiju Camera Austria (Beč), Centre Georges Pompidou (Pariz), Goethe-Institut i dr. Djelovao je i kao kustos u suradnji s Marinom Viculin, Jankom Vukmir i drugim kolegama/icama. Jedan je od osnivača Instituta za suvremenu umjetnost, te član Stručnog savjeta Hrvatsko fotosaveza i Upravnog odbora Hrvatskog dizajnerskog društva. Od 2013. predavač je na Odjelu medijskog dizajna Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Iz serije 'One footage per day'

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. Vidimo se!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.