Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Predstavljanje knjige ‘Kritička kartografija’ Marka Goluba

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

‘Od korica do korica’ s Darijem Rukavinom u Booksi

 

Dizajn dijalozi #10: Luka Borčić

 

Dizajn dijalozi, redovni dvomjesečni program četvrtkom u Croatian Design Superstoreu, idu dalje i u 2016. godini. Gost jubilarnih desetih dijaloga bit će Luka Borčić, mladi dizajner vizualnih komunikacija, voditelj radionica i asistent na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Voditelj programa, dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, s Borčićem će popričati o njegovom iskustvu dizajnerskog školovanja u Hrvatskoj i inozemstvu (Škola primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, Odjel grafičkog dizajna 2001.; Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu, 2005.; Studij dizajna, 2014.), edukacijskom radu s mlađim generacijama studenata i kolega, te o njegovoj vlastitoj dizajnerskoj praksi. Razgovor će se dotaknuti i tema odnosa dizajna i društvenog aktivizma, kao i širih socijalnih problema koji čekaju dizajnere i dizajnerice u specifičnom sadašnjem trenutku.

Pored angažmana na Studiju dizajna, Borčić je surađivao s pokojnim ocem Željkom i bratom Ianom u tvrtki Trans-ID/StudioBorčić na brojnim projektima u sferama vizualnih identiteta, dizajna ambalaže i marketinga, a dugogodišnji je suradnik i studija Norma International. Na Studiju dizajna magistrirao je radom Arhiva radionica: portal za metodološko arhiviranje procesa dizajnerskih radionica kod profesora Ivana Doroghya. S Hrvatskim dizajnerskim društvom od 2012. kontinuirano surađuje u organizaciji Dana D, međunarodnog festivala dizajna u Zagrebu.

Luka Borčić 02

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.