Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Kratki petak u KKZ-u: dokumentarci o Trnju

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Kreativna jezična radionica: Gloopy Shadow Puppets

 

Dizajn dijalozi #11: Zoran Đukić

 

Poslije niza od prvih deset Dizajn dijaloga, čija nas je dobra posjećenost uvjerila da je publika zavoljela ovaj program, s veseljem nastavljamo dalje! Novi gost u Croatian Design Superstoreu bit će Zoran Đukić, renomirani dizajner mlađe generacije, donedavno jedna polovica dvojca đukićpavlović, a odnedavno ‘soler’ sa suradnicima u studiju đkć. Zoran Đukić rođen je u Dubrovniku 1985., a dizajn vizualnih komunikacija diplomirao je na Studiju dizajna pri AF u Zagrebu 2011. Iste godine je osnovao vrlo uspješan zajednički studio s kolegom Janom Pavlovićem, a ‘osamostalio se‘ 2015.

foto: Maja Bosnić
foto: Maja Bosnić

Đukić je dosad radio pretežno u području kulture, a među brojnim projektima rado ističe dizajn vizualnog identiteta hrvatskog nastupa na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2014., također identitet Rendez-vousa, festivala Francuske u Hrvatskoj 2015. te Motovun Film Festivala, kao i dugogodišnji rad na dizajniranju Illetricitya, festivala elektroničke glazbe (s Pavlovićem i samostalno). Nisu mu strani ni tržišno orijentirani projekti, te je prošle godine u suradnji s Vanjom Pavlović uradio rebranding tvrtke Optima Telekom.

Optima Telekom, rebranding
Optima Telekom, rebranding

Sa Zoranom ćemo popričati o njegovim najvidljivijim, ali i manje znanim projektima, o radostima i preprekama koje donose samostalni i udruženi rad, te o bivanju mladim dizajnerom u Hrvatskoj sada i ovdje. Sve to uz fino vino i dobar ugođaj.

Plakat za Illetricity festival 2014.
Plakat za Illetricity festival 2014.

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. Vidimo se!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.