Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Kreativna jezična radionica: Pongetoys

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

FASHION CAFÉ #05 – Melina Marelja

 

Dizajn dijalozi #12: Igor Manasteriotti

 

Nakon kratke uskršnje pauze, Dizajn dijalozi idu dalje u svom dvanaestom izdanju. Sljedeći gost u Croatian Design Superstoreu bit će Igor Manasteriotti, iskusni dizajner vizualnih komunikacija, nagrađivani umjetnički direktor vlastitog studija Manasteriotti DS, te renomirani stručnjak u području dizajna identiteta i brendinga. Sve donedavno, Manasteriotti DS funkcionirao je u partnerstvu između Igora i Mie Marić kao poznati studio Manasteriotti∞Marić, da bi u siječnju ove godine Mia nastavila razvijati modni brend CLOX kao samostalnu djelatnost, dok Igor odgovara na nove izazove u dizajnu vizualnih identiteta i srodnih sfera projektiranja. Odlučili smo porazgovarati s Igorom na prekretnici njegovog dosadašnjeg rada, kako bismo doznali više o novim projektima koje priprema, ali se udubili i u starije.

Igor Manasteriotti
Igor Manasteriotti

Igor Manasteriotti (r. 1977. u Zagrebu) diplomirao je grafički dizajn na Rhode Island School of Design (SAD), a profesionalno iskustvo gradio je u agencijama Bruketa&Žinić i Brandoctor, kao umjetnički direktor potonje — prve brending agencije u Hrvatskoj. Višestruko nagrađivani studio za vizualni brending Manasteriotti DS vodi od 2011. Bio je art direktor brojnih vizualnih projekata za raznovrsne hrvatske, američke i europske brendove, u koje se ubrajaju Hypo-Alpe-Adria Bank, Osječka pivovara, FINA, TDR, Adris, Kraš, Cromaris i mnogi drugi. Za svoj rad primio je svjetska priznanja od strane Type Directors Cluba, Red Dota, Rebranda, časopisa Communication Arts, Print i Graphis, i dr. Približavajući se četrdesetoj, polako počinje shvaćati da se život ne sastoji samo od logotipa.

Villa Dalmatina, skica za logo
Villa Dalmatina, skica za logo

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. Vidimo se!

Vizualni identitet Hajdučkog piva
Vizualni identitet Hajdučkog piva
 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.