Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Maja Hodošček Sanjari u G-MK

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Knjige iz Kassela na Organu Vida

 

Dizajn dijalozi #15: Goran Zmaić / DJ Labud

 

Ljeto je prošlo, festivali su završili, the fall is coming, tko se kupao — kupao se, tko je partijao — oporavlja se; a CDSS-ov tim radi punom parom i ovog četvrtka lansira drugu sezonu popularnih Dizajn dijaloga. Budite ponovno s nama svakog drugog četvrtka (ovdje nema binge watchinga!) i sudjelujte u čašici razgovora s najzanimljivijim licima lokalne dizajnerske i umjetničke scene. Polijećemo 8. rujna u 18 h!

Zmaic 02

U 15. epizodi ugostit ćemo Gorana Zmaića, renomiranog dizajnera, ilustratora i glazbenika, koji se u krugovima underground elektroničke glazbe odaziva na ime DJ Labud. Goran će predstaviti publici svoj raznovrstan opus u kojem se sofisticirani dizajn izmjenjuje sa sumanutim ilustracijama, kao i radove gdje se dva pola njegovog rada susreću i isprepliću, poput osebujnih plakata za partije glazbenog kolektiva Ekstrakt, koji su ga i proslavili na lokalnoj sceni (i šire). Sve što ste oduvijek željeli znati o maštovitim i začudnim detaljima koji ispunjuju Zmaiće radove, sad ćete moći čuti iz prve ruke.

Zmaic 03

Goran je studirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 2001. do 2003. radio je u studijima Bože sačuvaj i Cavarpayer, nakon čega se posvetio samostalnom radu. Godine 2007. zajedno s Brunom Tolićem / Bernhardom Xilko pokrenuo je projekt Krekhaus, u kojem sve do danas predstavlja svoj rad na području stripa, ilustracije i animacije (pod pseudonimom Ugruv Plemeniti Smek). Radove objavljuje za Turbo Comix, Wadafac Artifacts, Jean Jean Plus, Index Books, Gestalten Verlag, Laserski samit i dr. Kroz dizajnerski rad usko je vezan za nezavisnu glazbenu scenu, na kojoj je aktivan kao promotor i DJ unutar kolektiva Ekstrakt. U slobodno vrijeme bavi se sportskim ribolovom na moru.

Novo doba: Dimenzije II
Novo doba: Dimenzije II

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner, likovni kritičar i tekstopisac Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS već je napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. Vidimo se!

Novo doba: Što nam rade I
Novo doba: Što nam rade I
 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.