Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Vladimir Milojković razgovara s Hertom

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Mali plac ponovno stiže u CDSS!

 

Dvostruki portret Andrije Škare i Roba Doylea

 

Pod pokroviteljstvom zaprešićke Frakture, jedne od ključnih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, u Booksi ovog utorka, 27. rujna u 19 h, zajednički gostuju Rob Doyle, mladi irski pisac u usponu i kolega mu Andrija Škare, podjednako zanimljiv Zagrepčanin. Razgovor na engleskom jeziku moderirat će književni kritičar Neven Svilar.

Rob Doyle postigao je izniman uspjeh već svojim prvim romanom Here Are the Young Men (Bloomsbury, 2014.), u čijem će naslovu ljubitelji glazbe lako prepoznati posvetu britanskom punku i post-punku. Nekoliko irskih i britanskih listova i magazina (među ostalima Sunday Times) proglasili su Doyleov prvijenac knjigom godine. Piščeva druga knjiga This is the Ritual objavljena je u siječnju 2016. (Bloomsbury / Liliput), a Doyle je trenutno zaokupljen snimanjem filma Hit the North u kojem tumači glavnu ulogu. Premijera filma održat će se do kraja godine.

Rob Doyle objavljivao je prozu, eseje i kritike u časopisima The Guardian, Observer, Dublin Review, Irish Times, Sunday Times, Sunday Business Post, Stinging Fly, Gorse, Dalkey Archive’s Best European Fiction 2016 i drugima.

Andrija Škare svestrani je pisac koji radi kao stalni suradnik Hrvatske televizije — scenarist, novinar i voditelj, dok redovito piše i osvrte i reportaže za tjednik Globus te kolumne za portal Booksa.hr, a glazbene kritike povremeno objavljuje na portalu Potlista.com. Prozu je objavljivao u nizu časopisa u zemlji i regiji: Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Ka/osu, Fokusu, Ekran pričama te na Trećem programu Hrvatskog radija i dr. Bio je jedan od osnivača književnog pokreta eventualizam te je sa četiri priče zastupljen u antologiji Zbornik eventualizma — Nagni se kroz prozor (Celeber, Zagreb 2006.). Samostalno je objavio knjige S više mlijeka, molim (zbirka publicističkih zapisa o zagrebačkim kavanama i kafićima, Celeber 2008.), Život svijeta koji će doći (zbirka priča, CeKaPe, Zagreb 2014.) i Slušaj me (zbirka kolumni o sjecištima pop-glazbe i književnosti, Durieux, Zagreb 2016.).

Gostovanje dvojice mladih pisaca dio je međunarodnog projekta Sharing the Wor(l)d.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.