Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Ciklus ‘Arhitektura na filmu’ u Kinoklubu Zagreb

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

‘Talijanski portreti’, izložba fotografija Marie Mulas u Orisu

 

‘Drugi kadar II’: predstavljanje fotografija polaznika radionice

 

Sezone 2015./16. Booksinu radionicu umjetničke fotografije ‘Drugi kadar II’ upisalo je 11 fotografa i fotografkinja, a na završnoj večeri bit će predstavljeni radovi njih petero. Svatko od njih imat će do deset minuta vremena da publici prezentira radove nastale tijekom trajanja radionice.

Kristina Đakulović u svom se radu bavi hodanjem, ali indirektno gradom Rijekom. Okretanjem perspektive stvara zanimljivu vizualnu kompoziciju u kojoj pokazuje tjeskobu najkišnijeg grada na Jadranu, ali nas pri tome ne lišava ni određenog mira i ljepote. Robert Knežević je svoju seriju započeo propitivanjem objekata koji su nekada bili u funkciji, poput napuštenog stana ili zatvorenog hotela, da bi se na kraju posvetio prostoru Zagrebačkog Velesajma donoseći nam fotografske pejzaže kakve do danas nismo imali prilike vidjeti. Marija Stupar se počela baviti polusrušenim zidom u Branimirovoj ulici, da bi svoje zanimanje kasnije proširila na uvijek aktualnu temu zagrebačke industrijske baštine.

Katarina Zlatec predstavlja dva rada. U prvom radu bavi se svojom zajednicom cimera i nesigurnošću života u podstanarskom prostoru. U drugom radu bavi se plinskim stanicama u okolici Đurđevca, postrojenjima koja osim što pružaju radna mjesta ljudima u ovome kraju, od samog početka predstavljaju i opasnost za ljude i okoliš. Tomislav Žmara nam se predstavlja s dvije serije radova. U prvoj seriji nam pokazuje noćne zagrebačke pejzaže praznog grada kojeg pretvara u urbanu scenografiju, dok u drugom radu radu skener pretvara u fotoaparat fotografirajući različite predmete. Voditelj radionice ‘Drugi kadar II’ je fotograf i novinar Davor Konjikušić. Svi ste pozvani/e!

Izvor: Booksa.hr

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.