Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Dizajn dijalozi #12: Igor Manasteriotti

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Travanj u KKZ-u: ciklus filmova Hong Sang-Sooa četvrtkom

 

FASHION CAFÉ #05 – Melina Marelja

 

FC_Kon2re_Promo (14 of 14)

Nakon niza uspješnih gostovanja domaćih dizajnerica Andreje Bistričić i Maje Merlić (DIORALOP), Maje Miletić (MAMMII JEWELLERY), Marije Kulušić, te Branke Donassy, u Croatian Design Superstore slijedi peto izdanje jednomjesečnog programa Fashion Café!

U četvrtak, 14. travnja od 18 do 19 sati, na adresi Martićeva 4 s veseljem nastavljamo s još jednim intimnim druženjem u duhu mode – ovaj puta s Melinom Mareljom, dizajnericom koja stoji iza već poznatog branda torbi, KON2RE.

FC_Kon2re_Promo (3 of 14)

Dizajnerica čiji rad karakteriziraju zanimljive i multifunkcionalne torbe i ruksaci po prvi puta će publici otkriti svoje iskustvo s modom od fakultetskih dana pa sve do danas. Kroz otvoreni dijalog, gosti će imati priliku saznati sve što ih zanima o procesima stvaranja, izazovima dizajniranja modnog asesoara, korištenju ‘eko’ kože, ali i o drugim dijelovima vođenja branda, poput nedavno snimljene kampanje ‘Attitude’.

MELINA MARELJA

Melina Marelja nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta nekoliko godina radi kao asistentica modnog dizajnera Borisa Pavlina. Krajem 2011., u pauzi između cjelodnevnih snimanja sapunica i dramskih serija, kreativni koncept KON2RE dobiva svoj smisao u punom obliku. Prilikom stvaranja branda, fokus je prvenstveno bio na beskompromisnom i ekspresivnom izražavanju kreativnog procesa u stvaranju novih ideja, koncepta, misli, osjećaja. Sama francuska riječ ‘countours’ označava neki oblik izvana, na rubu; ono što u neartikuliranom, vidljivom tek u prelamanju svijetla i sjene kroz obrise daje oblik i sadržaj. Zamišljen je kao koncept izdvojen iz mase sivila, drugačiji od drugih, bez kompromisa, sa sposobnošću transformacije i dozom drskosti.

Voditeljica programa je članica CDSS tima, Marija Kata Vlašić. Preddiplomski studij završila je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a Fashion Business MBA program na International Fashion Academy u Parizu. Kao freelancer u Hrvatskoj i u inozemstvu djeluje na područjima mode, dizajna i kreativnih industrija, uglavnom kroz digitalne komunikacije i marketing. Suosnivačica je međunarodnog lifestyle bloga www.lestandart.com.

Vidimo se!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.