Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

‘Drugi kadar II’: predstavljanje fotografija polaznika radionice

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

‘Arhitektura nakon budućnosti’: predavanje Ane Jeinić

 

‘Talijanski portreti’, izložba fotografija Marie Mulas u Orisu

 

Izložba talijanske fotografkinje Marie Mulas, prirodno nazvana Talijanski portreti, otvara se u Oris Kući arhitekture u utorak, 8. ožujka u 19 h, a moći će se razgledati do 16. ožujka. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Nakon što se izložba zatvori u Orisu, bit će postavljena u Talijanskom institutu za kulturu.

Izdvajamo djelić pratećeg teksta Martine Corgnati, kustosice izložbe: “Maria Mulas svoje je portrete smjestila u prostor između poze i spontanosti, slučajnosti i namještene scene. Omiljeni subjekti njezinih fotografija bili su uvijek umjetnici, kritičari, arhitekti i dizajneri, no portretirala je i pisce i izdavače, glumce i glumice, novinare i intelektualce, i to one koji su iz ovih ili onih razloga boravili u Milanu, ili su barem kroz njega prošli ostavivši trag u njegovoj kulturalnoj prošlosti. Mulas preferira, iako ne isključivo, crno bijelu tehniku te ‘klasična’ poprsja. Ponekad, ipak, fotografija dopusti poneki efekt poput fragmenta pejzaža, mjesta, trenutka ili situacije, ne s tim da identitet prikazanog subjekta ostaje prepoznatljiv. (…)

Fotografije sa zagrebačke izložbe nastale su u periodu duljem od  trideset godina. Vrijeme je to u kojem su se odvili razni susreti između Mulas i njenih modela, te se iza svakog prikazanog subjekta može iščitati moda i društveni kontekst tog vremena.”

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.