Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Promocija novog gastro vodiča: Eat Zagreb

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Dizajn dijalozi #15: Goran Zmaić / DJ Labud

 

Maja Hodošček Sanjari u G-MK

 

U petak, 2. rujna u 20 h, u Galeriji Miroslav Kraljević otvara se izložba Sanjari slovenske umjetnice Maje Hodošček, koja se bavi pozicijama srednjoškolaca u društvu te odnosima koji ih zahvaćaju.

U kustoskoj koncepciji Irene Borić, publika će imati prilike vidjeti video radove Što je zajedništvo? i Žurim na nastavu plesa, ne mogu razgovarati (oba iz 2016.) koji su proizašli iz autoričinog recentnog bavljenja problemima srednjoškolaca i obrazovnog sustava čija bi uloga trebala biti njihovo usmjeravanje u aktivnoj i kreativnoj izgradnji društvene zajednice, ali pitanje je kako i koliko škola ispunjava svoju misiju.

Prvi video temelji se na seriji radionica održanih u galeriji Škuc u Ljubljani, u sklopu čega su srednjoškolci verbalno i vizualno promišljali različite aspekte fenomena zajednice, što je Hodošček dokumentirala kamerom uz samo najosnovnije vodstvo sudionika, nudeći im pojmove na kojima su gradili refleksiju. Drugi video zadire u goruću temu izbjeglica s Bliskog istoka, baveći se delikatnom situacijom kad je pokušaj da se oni udome u đačkom domu u Kranju doveo do otpora roditelja učenika i zaposlenika lokalne škole te naposljetku uličnih demonstracija.

Provocirajući iz različitih uglova pitanja ideološke proizvodnje znanja i socijalnih relacija unutar zatvorenog obrazovnog sustava u Sloveniji (i drugdje), izložba donosi nove spoznaje o nužnosti svakodnevnog prakticiranja demokracije.

Saznajte više na stranicama G-MK.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.