Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Srijeda u fizičkom i virtualnom prostoru Bookse

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Strip-autor Dušan Gačić gostuje u Booksi

 

Mali plac u Croatian Design Superstoreu

 

Ove subote, 17. rujna ne propustite priliku svoju nabavku zdravih i domaćih namirnica obaviti kod malih proizvođača na Malom placu, koji će po prvi puta gostovati u Croatian Design Superstoreu u Martićevoj 4. Od 10 do 16 sati, posjetitelji će imati priliku upoznati se s malim proizvođačima iz raznih regija Hrvatske te doznati sve što ih zanima o njihovim proizvodima.

S ciljem promocije malih domaćih proizvođača i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udružuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda.

CDSS_cafe_otvorenje_photo_2_Marija_Gasparovic

Iako prvenstveno posvećen hrvatskom dizajnu, Croatian Design Superstore od rujna postaje bogatiji za jedinstvenu gastro-priču s fokusom na “hranu s izvora”, autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode koje pod svojom kapom okuplja Mali plac, poznata mala mobilna tržnica lokalnih, organskih proizvoda. Jaka poveznica Malog placa i Croatian Design Superstora proizlazi iz, iako fokusom različitih, u osnovi zajedničkih nastojanja afirmiranja hrvatskog, autohtonog i originalnog, što ovu suradnju čini tek najavom njihovih daljnjih aktivnosti.

CDSS_cafe_otvorenje_photo_4_Marija_Gasparovic

“Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, kontinuirano koristeći café kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje  – upravo se zato suradnja s Malim placem čini prirodnim korakom naprijed.”kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme.

Na popisu mnogobrojnih namirnica Malog placa su i delicije koje se ne mogu pronaći na uobičajenim prodajnim mjestima, a koje ćete ovom prilikom moći kupiti u CDSS-u. Među njima su i proizvodi Slow Food Internationala – Pelješki varenik i češnjak iz Ljubitovice, tradicionalni sir prgice, domaće suhe smokve, sušene eko-rajčice, besvkasni kruh po staroj recepturi, eko-maline i sirove veganske torte.

MP_foto 5_Sanjin Kaštelan

Mali plac već četiri godine u kontinuitetu stvara platformu koja na zanimljiv i inovativan način promiče vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane te direktnog i osobnog predstavljanja malih proizvođača. Od svog početka Mali plac predstavlja puno više od samog “placa”, a postaje poznat kao mjesto susreta, druženja i kušanja te razmjene zdrave hrane, ideja i kreativnosti. Dosad je održano preko 300 njegovih izdanja na raznim gradskim lokacijama, a ostvarene su i brojne suradnje s drugim relevantnim projektima i manifestacijama, među kojima se ističu Mijene srca (Muzej prekinutih veza), Dan D (HDD), Artomat (HDLU), Tjedan dizajna (Lauba) i Art Park.

MP_foto 8_Sanjin Kaštelan

Vidimo se sutra na Malom placu u Croatian Design Superstoreu!

Više informacija na linku eventa.

Fotografije: Sanjin Kaštelan, Marija Gašparović

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.