Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Pjesnički nastup Dijane Ćurković

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Čileanska arhitektura u Orisu

 

Druženje s piscem Makisom Tsitasom

 

Suvremeni grčki pisac Makis Tsitas, čiji je nagrađivani roman Bog mi je svjedok upravo objavljen na hrvatskom jeziku u nakladi OceanMora iz Zagreba, gostuje u književnom klubu Booksa u četvrtak, 13. listopada u 19 h.

Bog mi je svjedok satirički je i humoristički roman u kojem pisac predstavlja lik sredovječnog antijunaka Hristovalántisa, besposlenog gubitnika koji živi s ocem i sestrama otkad zna za sebe, sanjareći o novom zaposlenju i suosjećajnom šefu, konačnoj otplati kredita, a posebno o dobroj i poštenoj ženi. Zahvaljujući piščevoj umješnosti i osjećaju za komično, lik je postao prototip europskog luzera 21. stoljeća ― simbol većine koja je u velikoj ekonomskoj krizi ostala na oštećenoj strani.

Naslovnica HR izdanja Bog mi je svjedok (dizajn: Superstudio)
Naslovnica HR izdanja Bog mi je svjedok (dizajn: Superstudio)

Makis Tsitas rođen je 1971. godine u grčkom gradu Yiannitsi. Studirao je novinarstvo u Solunu i surađivao na radiju. Objavio je nekoliko zbirki kratkih priča, ilustriranu knjigu za odrasle i šesnaest knjiga za djecu. Kratke priče prevedene su mu na njemački, španjolski, engleski, hebrejski, švedski i finski. Dodijeljena mu je Europska nagrada za književnost 2014. godine za roman Bog mi je svjedok, koji je preveden na desetak jezika. Makis Tsitas živi u Ateni i vodi diastixo.gr, književni i kulturni web portal.

Roman će predstaviti i s piscem razgovarati urednik knjige Neven Vulić, prevoditeljica Irena Gavranović Lukšić i književni kritičar Dragan Jurak. Knjiga će se na licu mjesta moći nabaviti po promotivnoj cijeni s 20% popusta. Svi su pozvani/e!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.