Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Dizajn dijalozi #16: Goran Martin Štimac

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Jelena Bando u Drugom, pravom prostoru

 

Noć Arsena u Martićevoj

 

Galerija 3.14 i antikvarijat Crni patuljak u srijedu, 5. listopada, u svom zajedničkom prostoru u Martićevoj 31 A priređuju večer posvećenu velikom pjesniku, glazbeniku, šansonjeru, jednom riječju umjetniku ― Arsenu Dediću, povodom novijeg, devetog izdanja njegove prve zbirke pjesama Brod u boci, inače najprodavanije u povijesti hrvatskog izdavaštva. Program i druženje počinju u 19:30 h.

Prigodna izložba obuhvatit će fotografski triptih autora Ivana Posavca, trostruki portret Arsena Dedića u poetskoj maniri te svih devet izdanja Broda u boci, od prvog iz 1971., nakladničke kuće Croatia concert (pod uredničkom palicom pjesnika Zvonimira Goloba i s dizajnom ovitka Borisa Dogana) do recentnog iz 2015. u okrilju Rockmarka iz Zagreba. Izdanja “između” sva su redom izašla kod kuće Znanje, i to u kultnim bibliotekama Itd (od drugog do petog) i Evergrin (od šestog do osmog), a dizajnirao ih je Alfred Pal, dok su ih ilustrirali likovni umjetnici i književnici Josip Vaništa (2.―5.) i Momo Kapor (6.―8.).

Ivan Posavec: Arsen I
Ivan Posavec: Arsen I

Brod u boci nije pretiskivan još od osmog izdanja iz 1988., stoga je posebna vrijednost devetog što ga prati izvorni Golobov predgovor te autoportret samog Arsena Dedića na naslovnici. Večer će upotpuniti glumac Rade Šerbedžija koji će recitirati Arsenove stihove iz knjige i glazbenica Ivana Picek koja će ga pratiti na gitari. Ispred Galerije 3.14 bit će također postavljen mali štand sa knjigama iz fonda antikvarijata Crni patuljak, od 17 do 20 h. Čeka nas večer za pamćenje.

Ivan Posavec: Arsen III
Ivan Posavec: Arsen III
 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.