Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Konferencija “Otvoreni grad” u Staroj vojnoj bolnici

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Druženje s piscem Makisom Tsitasom

 

Pjesnički nastup Dijane Ćurković

 

Mlada lingvistica, publicistkinja i pjesnikinja Dijana Ćurković u Booksi će 12. listopada u 19 h predstaviti svoju debitantsku pjesničku zbirku Stihovi dna, u dobrom društvu ilustratora Vuka Oreba i urednice knjige Ivane Glavaš Brklja.

Prvu knjigu pjesama Dijane Ćurković objavila je izdavačka kuća Iris Illyrica, poznata po izdanjima u područjima lijepe književnosti, stripa i publicistike. Osim što se bavi likovnom umjetnošću, ilustrator Vuk Oreb također je DJ i rap MC u grupi Kiša metaka. Uz održavanje literarne večeri u Booksi će također biti upriličena i mala izložba njegovih ilustracija.

Vuk Oreb
Vuk Oreb

Izdvajamo iz najave događanja: “Lako je moguće da ste se već susreli s Dijaninim znanstvenim i društveno-analitičkim tekstovima, no vjerojatno niste znali da se iza tog racionalnog pera krije i pjesnička duša. Dijana je zaigrana pjesnikinja, odvažna u ponovnom ispisivanju književne tradicije, ali i u stihovnom i sadržajnom eksperimentiranju. Rezultat njena ‘pjesničarenja’ su zabavne, inteligentne i dirljive pjesme koje sjajno komuniciraju sa čitateljima.”

Vidimo se u Booksi slaveći poeziju i likovnost!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.