Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

‘Od korica do korica’ s Darijem Rukavinom u Booksi

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Ciklus ‘Arhitektura na filmu’ u Kinoklubu Zagreb

 

Radionica ‘Earth Pot’ keramičarke Mami Kato u ateljeu Owl

 

Mami Kato (r. 1963., Tokaishi Aichiken, Japan), ugledna keramičarka s Dalekog Istoka, u suradnji s kolegicom Lidijom Boševski održava trodnevnu radionicu ‘Earth Pot’ u njenom ateljeu Owl (Vlaška 81A) i na otvorenom prostoru Martine Franić (Petrova 1). Radionica će trajati od četvrtka, 4. ožujka do subote, 6. ožujka. Polaznici radionice imat će priliku naučiti od gošće iz Japana autentične lokalne keramičarske tehnike i tijekom tri dana oblikovati vlastite komade posuđa i drugih predmeta.

Mami Kato 01

Mami Kato studirala je englesku i američku književnost na Sveučilištu u Kyotu (1980. — 1983.) te različite keramičarske tehnike na Institutu za umjetnost keramike u Tokonami (1984. — 1986.). Svoja djela izlagala je na skupnim izložbama diljem svijeta, dok je samostalno češće izlagala u Japanu. ‘Earth Pot’ je prva radionica koju će Mami Kato voditi u Zagrebu i Hrvatskoj, a dosad je održana u Japanu, Francuskoj i Španjolskoj.

Mami Kato 02

Jedan dio radionice odvijat će se u eksterijeru, u zemlji, u kojoj će polaznici izdubiti rupe i u njih staviti pripremljene predmete od gline. Predmeti će se nastaviti spontano formirati u zemljinoj unutrašnjosti, pri čemu zemlja postaje alat koji se ne može kontrolirati, a keramičari vođeni intuicijom trebaju odlučiti kada završiti proces. Na kakve je sve načine zemlja utjecala na predmet može se vidjeti tek nakon sušenja, odnosno pečenja.

Owl atelier & gallery

Primljenih četrnaestero polaznika prvog dana će slušati predavanje o japanskoj keramičarskoj tradiciji, usvojiti teorijske osnove Earth Pot tehnike i pripremiti glinu za svoj vlastiti pothvat. Drugi dan obuhvaća rad na otvorenom i oblikovanje predmeta, a treći vađenje predmeta iz zemlje, naknadu doradu te izradu vlastitog alata za rad s glinom.

Radionicu organizira udruga Terakota uz potporu Ministarstva kulture RH i donacija American Expressa i tvrtke Bosio Zagreb d.o.o.

 

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.