Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

‘Arhitektura nakon budućnosti’: predavanje Ane Jeinić

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Dizajn dijalozi #11: Zoran Đukić

 

Kratki petak u KKZ-u: dokumentarci o Trnju

 

Kratki petak i Analiza filma dva su zanimljiva i rado posjećena programa u Kinoklubu Zagreb, posvećena filmovima kratkog i srednjeg metra, odnosno njihovoj zajedničkoj, usmenoj analizi. Svakog petka se izmjenjuju, pa je tako 11. ožujka u 20 h na rasporedu Kratki petak. Ovo izdanje programa bit će posvećeno prvom od dva dijela mini-ciklusa dokumentarnih filmova čija je tema zagrebačko naselje Trnje u razdoblju od kasnih pedesetih do kraja osamdesetih godina

U prvom dijelu gledat ćemo dva filma Branka Majera koji nestajanje ‘starog’ i nastajanje ‘novog’ Trnja prikazuju sa štihom klasičnih kinožurnala, kroz idealističku prizmu gordog napretka, te film Kašinska 6 Zorana Tadića (snimljen iste godine kad i njegov legendarni Ritam zločina) koji tu modernizaciju prikazuje s nešto ljudskije strane.

Koraci grada (1957.), r. Branko Majer, 12 min, 35mm
Zagrebačke paralele (1962.), r. Branko Majer, 12 min, 35 mm
Kašinska 6 (1981.), r. Zoran Tadić, 9 min, 16 mm

Mini-ciklus nastavit će se 1. travnja, kad ćemo gledati još tri filma o Trnju, i to u režiji Krste Papića, Saše Vojković i Dražena Piškorića.

Filmove je odabrao i pribavio Željko Scotti. Ulaz na projekcije za sve je slobodan, a nakon gledanja slijedi kratka diskusija.

Vidimo se u Kinoklubu!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.