Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

‘Piščev dnevnik’ Davida Albaharija ponovo u Booksi

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Logiq tower & Oblo turnir

 

‘Urbanizam’ slikara Nenada Voriha

 

Urbanizam, nova samostalna izložba akademskog slikara Nenada Voriha, otvara se u Galeriji Canvas u četvrtak, 12. svibnja u 20 h. Tema svježe slikareve serije je grad, sa svom svojom kompleksnošću i začudnošću. U predgovoru izložbi, povjesničar i teoretičar umjetnosti te slikar Vladimir Rismondo o koleginom radu piše: “Fotografije koje slikar uzima za predloške dio su ‘kolektivne memorije urbanih identiteta’, a preuzete su iz masovnih medija unutar kojih posjeduju jasno određeno značenje. Transponiranjem u tkivo slikarskog postupka, te iste fotografije će se preobraziti: s jedne će strane postati fizički opipljive (…) i trodimenzionalne slike, ali s druge će se razložiti, jednako kao što digitalna obrada stvarnosti razlaže objekte na slojeve virtualnih, (…) zasebnih događanja.”

Nenad Vorih: Urbanism 02

Nenad Vorih rođen je 1963. u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo 1987. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Ferdinanda Kulmera. Član je HDLU-a i HZSU-a. Dosad je izlagao na više od šezdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi, a dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015. Inspiraciju za svoju umjetnost Vorih pronalazi u medijima, tj. njihovoj interakciji sa suvremenim društvom, kao i utjecaju istih na čovjekovu kulturu i percepciju stvarnosti. Ovom prilikom predstavlja publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući vjeran svojim najvećim strastima: boji, dinamici i ekspresivnosti.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.