Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Strip-autor Dušan Gačić gostuje u Booksi

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Dvostruki portret Andrije Škare i Roba Doylea

 

Vladimir Milojković razgovara s Hertom

 

Danas, u petak 23. rujna u 19 h, književni klub Booksa posjetit će Vladimir Milojković, mladi pjesnik iz Subotice te predstaviti publici svoju novu zbirku signalističke poezije Razgovor s Hertom. Pridružite se poetskoj svetkovini prvog dana jeseni!

Dajemo glas Booksi: “Vladimir Milojković prvi put se pojavio na književnoj sceni još kao srednjoškolac na natječaju Doma kulture iz Ivanjice gdje mu je selektor, pjesnik Duško Trifunović, dodijelio 3. nagradu. Uslijedilo je još puno sudjelovanja i nagrada na raznim književnim natječajima, a za zbirku o kojoj će govoriti na ovom predstavljanju Vladimir je dobio nagradu Prvenac koju dodjeljuje Studentski kulturni centar iz Kragujevca. Kako bi izbrusio svoje pjesničke vještine ovaj mladi pjesnik marljivo je radio i na nekoliko radionica kreativnog pisanja u Novom Sadu i Subotici. Na poziv Miroljuba Todorovića sudjelovao je u stvaranju zbirke znanstvenih i umjetničkih signalističkih radova The Magic of Signalism / Magija signalizma (2016.), a moglo ga se čuti, vidjeti i doživjeti na čitanjima poezije Poezija u Kući (NS), Poetarium (NS), URLIK (SU), Pesničenje (BG) i ARGH! (BG). Posljednjih godina Vladimir spaja vizualnu umjetnost i poeziju u multimedijalne performanse, kombinirajući ih sa zvukom odnosno audio poezijom. Uređuje blog massigliebe.blogspot.com na kojem objavljuje svoje ali i radove drugih autora.

Zbirka Razgovor sa Hertom dobila je naziv po ciklusu kratkih pjesama koji se nalazi u zbirci, a objavljena je 2014. godine. Ako želite čuti što je signalistička poezija onda svakako dođite poslušati što Vladimir ima za reći. Zanimljivo je napomenuti kako je Razgovor sa Hertom Vladimir i vizualno uredio i to će — spoj vizualnih umjetnosti i književnosti — biti jedna od tema večeri.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.