Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNI DOGAĐAJ

Knjige iz Kassela na Organu Vida

SLJEDEĆI DOGAĐAJ

Mali plac u Croatian Design Superstoreu

 

Srijeda u fizičkom i virtualnom prostoru Bookse

 

Četrnaestog rujna, prvo u vizualnom, a potom i fizičkom prostoru Bookse odvijat će se uzastopno dva programa: za početak Pisci na mreži s gostom Draženom Katunarićem, pjesnikom, prozaikom i esejistom (17 h), a zatim predstavljanje hrvatskog izdanja zbirke pripovijedaka Preko granica urdskog pisca Saadata Hasana Mantoa (19 h). Sudjelujte u oba!

Dražen Katunarić, gost 56. izdanja Pisaca na mreži, autor je koji misli da se “poezija pretvorila u ružnu žabu i slijepu krticu — ‘htio bi da poezija (…) unosi duh, svjetlo i smijeh, dok (…) se pravi da je labud, a obična je i nakisnula patka koja ne može poletjeti.'” O čemu je ovdje riječ? Saznajte sudjelujući u razgovoru online, kad ćete moći saznati tko je autor, kako zašto i za koga piše, koga čita, što mu je važno u procesu pisanja, što misli o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima te još mnogo toga.

Voditelji programa su Mirela Šikić-Barbaroša i Miroslav Mićanović, AZOO, a možete ga pratiti sljedeći ovaj link.

Pak u fizičkom prostoru kluba Booksa program se nastavlja promocijom knjige Preko granica S. H. Mantoa (1912. – 1955.), pisca koga katkad zovu enfant terribleom urdske književnosti. Prenosimo s portala Booksa.hr: “Birajući ponekad teme koje njegovi suvremenici i književni kritičari (…) nisu smatrali prikladnima za pristojnu lijepu književnost, Manto se tijekom cijelog svog književnog stvaralaštva borio s lažnim moralom i njegovim zagovornicima. Sasvim osobit, ali do krajnosti iskren i u književnosti i u privatnim odnosima, izazivao je podjednako divljenje i zgražanje. U opusu koji obuhvaća preko 250 pripovijedaka, stotinjak radio-drana i brojne eseje o suvremenicima, Manto je dao presjek indijskog i pakistanskog društva u onim segmentima koji često ostaju zakriveni oku čitatelja.”

Izdavač knjige je zagrebačka Ibis grafika, a promociju će voditi te o Mantovom životu i djelu govoriti prevoditelj Krešimir Krnic, predavač hindskog, sanskrta i predmetima vezanima uz indijsku književnost i kulturu na Katedri za indologiju i dalekoistočne studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dođite!

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

DDZ 2018: Posebne ponude u distriktu pronađi uz Mastercard®

Mastercard® je za vrijeme festivala Design District Zagreb 2018 omugućio popuste kod odabranih lokalnih partnera! Posjetitelji će moći kupnjom Mastercard® karticom ostvariti različite pogodnosti i još više uživati u kvartu, od 14.

TREĆI DDZ TRANSFORMIRA URBANI PROSTOR U VELIKU IZLOŽBU S MOTIVOM LOKALNIH PUTEVA

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj.

DDZ 2018: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 14. i 15. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2018, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 16.