Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

O FESTIVALU

 
 

Proljetni festival Design District Zagreb zamišljen je kao okupljanje malih uličnih događanja i predstavljanja projekata na kojima će stanovnici, kulturni radnici i kreativci u ‘zoni Martićeva’ upoznati posjetitelje sa svojim novim proizvodima i konceptima — i pritom se dobro zabaviti.

Tijekom festivala četvrt ispunjavaju zanimljivi dizajnerski i umjetnički radovi, impresivne instalacije u javnom prostoru, svježa rješenja, scenariji i intervencije za dodatno poboljšanje života u kvartu, i još mnogo toga. Tu su i promocije gastronomskih i turističkih proizvoda, glazbene i literarne večeri, različite kreativne radionice i edukacijske šetnje te zabave i piknici na otvorenom. Ideja je istodobno upregnuti sve stvaralačke mogućnosti u ‘zoni Martićeva’ kako bi kvart bio dugoročno prepoznat kao jedno od žarišta i najživlje središte kreativnih djelatnosti u gradu.

Program festivala ostvaruje se u suradnji s gradskim institucijama, pokroviteljima i lokalnim partnerima, protagonistima kulturnih i poduzetničkih aktivnosti u kvartu. Svatko od lokalnih partnera ulazi u program s vlastitim sadržajem u skladu sa svojom djelatnošću, a potencijalni sudionici uključuju se sa svojim idejama i projektima putem otvorenog poziva na sudjelovanje ili specifičnih natječaja. Neiskorišteni prostori u četvrti za vrijeme festivala postaju izložbeni i radni punktovi, a tu su, dakako, i odabrane točke u otvorenom, uličnom prostoru.