Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Kuća Rosinger

SLJEDEĆA LOKACIJA

Matrica arhitektura

 

2A / Dva arhitekta

Marker ikona
Architecture/design studio
 

Arhitektonski biro 2A čine osnivači Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, renomirani hrvatski arhitekti srednje generacije, zajedno s projektantskim i stručnim timom od dvanaest stalnih članova.

Biro 2A/Dva arhitekta čine glavni projektanti i partneri Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić zajedno sa širokim timom zaposlenih suradnika — Ninom Anić Mrđen, Tomislavom Burgundom, Jakovom Fatovićem, Anom Jožinec, Majom Markus, Majom Maroši Pezo, Blankom Milković, Cvjetkom Peronjom, Dejanom Šparovcem, Matijom Vaničekom, Barbarom Vuković i Darkom Vušakom. Ćurković i Zidarić pripadaju srednjoj generaciji hrvatskih arhitekata, a kao Dva arhitekta zajednički rade od 1992. godine.

Već iste godine bili su nagrađeni priznanjem ‘Bernardo Bernardi’ Udruženja hrvatskih arhitekata, koje su kasnije primili još dvaput, a nekoliko puta bili su laureati nagrade ‘Drago Galić’ istog udruženja, uz niz drugih domaćih i inozemnih nagrada. Godine 2013. bili su nominirani za međunarodnu nagradu ‘Mies van der Rohe’, za projekt Obiteljskog imanja u Hercegovini, a Nagradu grada Zagreba primili su 2014.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.