Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

MOJO bar

SLJEDEĆA LOKACIJA

Cvjećarnica La Marco

 

A Shoo

Marker ikona
Shop Architecture/design studio
 

Originalni obućarski obrt u samom srcu kvarta, salon cipela Anita, tj. studio A Shoo posluje od 1991., a posvećen je uglavnom izradi unikatnih ženskih cipela i čizama za različite prigode.

Osnivačica i vlasnica obrta Anita Štulec vlada vještinama i tehnikama neophodnima za ručnu izradu obuće, poput modeliranja, što je postupno rezultiralo inovativnim rješenjima kao što je kreiranje svih vrsta obuće od netipičnih materijala, npr. tvida, svile i sl. Studio A Shoo s vremenom je razvio izlagačku aktivnost na specijaliziranim europskim modnim sajmovima, a kolekcije Anite Štulec uključuju sve dobro poznate vrste ženskih cipela u neuobičajenoj i zanimljivoj interpretaciji autorice.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.