Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Garderoba Concept Store

SLJEDEĆA LOKACIJA

Kreativni centar Ledana

 

Atelier Ostrman

Marker ikona
Shop Office Architecture/design studio
 

Jedan od zanimljivih punktova smještenih u Lopašićevoj ulici je atelier akademskog slikara Tomislava Ostrmana, Atelier Ostrman, u kojem izlaže i prodaje vlastita djela te radove kolega i prijatelja, dok mala događanja koje osmišljava prate i druženja u tom privlačnom prostoru.

Stanovnik kvarta od rođenja, Tomislav Ostrman studirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao je na Arthouse, College of Visual Arts u Ljubljani u klasi prof. Darka Slaveca. Trenutno polazi postdiplomski doktorski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kod mentora prof. Igora Rončevića, čiji je asistent bio akademske godine 2013./14. Član je HDLU Zagreb i dosad je izlagao na brojnim skupnim i samostalnim izložbama.

U svom stvaralaštvu istražuje tajne neverbalne komunikacije pomoću metodologije umjetnosti, antropologije i semiotike, a posebno ga zanima prirodni fenomen zviždanja koji je pretočio u priču o Planetu Fućkalica. Priča je dio i njegovog doktorskog rada, u sklopu čega je osmislio tržišni brend Sailors & Whistlers koji se nastavlja na njegovo slikarstvo u smjeru uporabnih predmeta. Primjeri iz svih aspekata umjetnikovog djelovanja mogu se pronaći u Atelieru Ostrman.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.