Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Impact Hub

SLJEDEĆA LOKACIJA

Design Apartments Svimi

 

Bibliofil.hr

Marker ikona
Shop Literature
 

Vijest o novom mjestu u kvartu proširila se velikom brzinom, a mnogima je posjet Dabićevom antikvarijatu postao nezaobilazni ritual.

Antikvarijat i knjižara Bibliofil.hr u Bauerovoj ulici su zemaljska ispostava istoimene online trgovine, specijalizirane za prodaju knjiga s potpisom autora, prvih, rijetkih i posebnih izdanja, avangardnih i neoavangardnih publikacija i periodike, autograma, potpisa, dokumenata i memorabilija. Entuzijastični osnivač i vlasnik Bibliofil.hr-a je Dražen Dabić, nekadašnji direktor Profilovih knjižara i mreže knjižara Školske knjige, iskusni knjižar i antikvar. U njegovoj prodavaonici dominiraju beletristika, knjige iz područja vizualnih i scenskih umjetnosti, arhitekture, fotografije i umjetnosti općenito. K tome, Dabićev rad uključuje i malu, ali ambicioznu nakladničku djelatnost u opsegu od tri do šest knjiga godišnje, također u sferi avangarde i umjetnosti, ali i domaće poezije.

Jedno od prvih izdanja svjedoči da će se o svakom itekako voditi računa — poetsko-fotografska monografija Sami u toj šumi Drage Glamuzine i Stanka Abadžića, s predgovorom Zorana Ferića. Riječ je o bibliofilskom izdanju na finom papiru, uvezenom u dvobojno, crno-crveno platno. Crvena i crna su i boje vizualnog identiteta knjižare, čiji interijer odiše sasvim posebnom, meditativnom atmosferom koju su prepoznali svi dosadašnji posjetioci. Vijest o novom, zanimljivom mjestu u kvartu se među susjedima se proširila velikom brzinom, a mnogima je posjet Dabićevoj knjižari postao redoviti tjedni ritual.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.