Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Prostoria showroom

SLJEDEĆA LOKACIJA

Studio Haramina

 

Noel bar

Marker ikona
Cafe Wifi Nightbar
 

Noel bar na svakog ostavlja toliko upečatljiv dojam da se gotovo nitko više i ne sjeća lokala koji se nekoć davno nalazio na istom mjestu. Uz promišljenu ponudu slastica i pića, vrijeme tamo prolazi nešto sporije nego drugdje.

Noel bar novi je projekt Gorana Kočiša i Ivana Juga čiji je restoran Noel u kratkom roku postao predvodnik zagrebačke gastronomske scene. Idejno, dvojac nije želio previše intervenirati u postojeći koncept Blok bara koji je okupio svoju vjerne posjetitelje. Zadržan je prisni i simpatični koncept uličnog cafea kojeg su Jug i Kočiš dodatno oplemenili svojim internacionalnim iskustvom u visokoj gastronomiji i sommelierstvu. Stoga u Noel baru možete osim vrhunske kave popiti i probrana vina koja nude odličnu vrijednost za novac, koktele vrsnih majstora te gricnuti poneku light verziju jela iz kuhinje restorana Noel.

Arhitektonski projekt i brending izvornog Blok bara potpisuju Penezić & Rogina te agencija Filburg (nekoć dizajn studio Fiktiv). Šank s točionikom i ostalim sadržajima “izvučen” je van, prema ulicama i njihovom uglu, te smješten u stakleni blok, koji uopće ne djeluje nametljivo, usprkos kontrastnom položaju naspram okoliša. Štoviše, šesterokutni raster kojim je staklena kocka prožeta, nalik na pčelinje saće, pruža joj prozračnost i toplinu, a poziva nas i da pogledamo što se krije unutra. Tamo nas čeka malen i ugodan prostor, veličine tridesetak kvadrata, gdje dominiraju jarke boje i neobičan, povišeni separe, do kojeg se može doći samo ljestvama. Otvorenost interijera obogatila je neposredno urbano okruženje Blok Bara i oživjela šarmantnu (pro)ljetnu terasu, koja je postala jedna od oaza ležernog življenja u kvartu. Uz promišljenu ponudu slastica i pića, vrijeme tamo prolazi nešto sporije nego drugdje.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.