Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Vivat Fina vina

SLJEDEĆA LOKACIJA

Bagdad

 

BIRO

Marker ikona
Architecture/design studio
 

Arhitektonski kolektiv BIRO predstavlja zajed­ničko djelovanje mladih arhitekata Saše Košuta, Marija Kralja i Dore Lončarić. Okupivši se za vrijeme studija, isprva realiziraju scenografske postave u suradnji s Akademijom dramskih umjetnosti i Zagrebačkim plesnim centrom. Arhitektonsku praksu grade u širokom spektru projekata, od uređenja interijera do razrade privatnih objekata te natječaja za projektiranje javnih prostora. Prvo priznanje pristiglo je pobjedom na javnom natječaju za uređenje Ulice Ljerke Šram na Savici. “Volimo misliti arhitekturu kao događaj i dijalog s kontekstom, uz minimalne no dostatne intervencije u zatečenom. Takva arhitektura je prilagodljiva i samim time ‘slobodna’, a ipak određena.”

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.