Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Bacači sjenki

SLJEDEĆA LOKACIJA

Biskupski majur

 

Cantina Cucina Fina

Marker ikona
Restaurant/bistro
 

Nevelik, ali osebujan restoran Cantina Cucina Fina svega je par mjeseci nakon otvaranja postao prva asocijacija na talijansku kuhinju u Zagrebu, zahvaljujući poštivanju gastronomske tradicije, sezonskoj ponudi, svježim namirnicama i pripremanju vlastite tjestenine, umaka i kruha.

Vodeća zagrebačka trattorija izdvaja se pažljivo osmišljenim menijem koji se temelji na autentičnom talijanskom kulinarskom nasljeđu, dok ga u djelo provodi talijanski kuhar, Venecijanac Roger Nordio, u suradnji s hrvatskim kolegama. Još jedna posebnost je otvorena kuhinja u kojoj se jela pripremaju naočigled gostiju, a tko stigne dovoljno rano za doručak, imat će prilike vidjeti i kako se razvija tijesto. Dakako, postoji i mogućnost obroka za van, no svi će se gosti složiti da je u takvoj hrani najpogodnije uživati u samoj Cantini, čiji je topao interijer projektirao arhitektonski biro 2A, također lociran u kvartu. Dobar tek!

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.