Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Crkva sv. Petra

SLJEDEĆA LOKACIJA

Interijer knjižare Znanje

 

Hrvatski liječnički dom

Marker ikona
Architecture
 

Reprezentativna modernistička zgrada Hrvatskog liječničkog doma, sjedišta Hrvatskog liječničkog zbora, javne udruge domaćih doktora, medicinara i stomatologa, otvorena je 1937. godine.

Sve otad važi za središnje mjesto okupljanja svih lokalnih zdravstvenih stručnjaka. Četverokatna, poslovno-stambena zgrada s jednokatnim dvorišnim krilom građena je sezone 1935./36. prema projektu arhitekata F. Cote i Z. Požgaja. Zgrada je prepoznatljiva po racionalističkom prostornom rješenju i uravnoteženoj kompoziciji glavnog pročelja, dok se u unutrašnjem uređenju i opremi interijera ističu stilski art-deco detalji, karakteristični za ranu fazu hrvatskog arhitektonskog modernizma.

Hrvatski liječnički dom temeljito je obnovljen 1999. i redovito se uvrštava među najznačajnija ostvarenja hrvatske funkcionalističke arhitekture međunarodnog stila.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.