Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Edward Bernays škola

SLJEDEĆA LOKACIJA

OPA, Organizacija za planiranje i arhitekturu

 

ERA

Marker ikona
Shop
 

ERA je domaća tvrtka čiji se program i vrijednosti temelje na proizvodnji namještaja prema ekološkim standardima i korištenju prirodnih materijala.

ERA namještaj proizvodi se uglavnom od različitih vrsta drveta, dok tvrtka svoju ponudu razvija u suradnji s kreativnim potencijalima hrvatskih dizajnera, spajajući tako u svom programu i kolekcijama najvrjednije karakteristike lokalne tradicije sa specifičnim pečatom suvremenosti. Živi interes za hrvatski dizajn potaknuo je poduzeće na zajednički rad s Orisom Kućom arhitekture, što je rezultiralo ponovnim pokretanjem proizvodnje namještaja glasovitog dizajnera i arhitekta Bernarda Bernardija. ERA drži da u navedenim principima leži ne samo budućnost dizajna, već i razvoja kvalitete cjelokupnog življenja u čovjekovom neposrednom okruženju.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.