Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Studio Haramina

SLJEDEĆA LOKACIJA

Impact Hub

 

Galerija 3,14

Marker ikona
Museum/gallery
 

Galerija 3,14 orijentirana je prema suvremenoj konceptualnoj umjetnosti, što ju čini jednom od najosobitijih u gradu i mjestom koje svakako valja posjetiti.

Na ulazu u unutrašnje dvorište stambenog kompleksa ‘Mali Vatikan’, u prostoru gdje se nekoć nalazio salon za uramljivanje slika u vlasništvu nasljednika poznate zagrebačke obitelji Ulrich, sredinom listopada 2015. otvorila se Galerija 3,14, jedna od novijih u gradu. Sasvim je prikladno što se privatna galerija posvećena suvremenoj umjetnosti otvorila upravo tamo, budući da su Ulrichovi bili među prvim zagrebačkim galeristima uopće. U njihovoj izvornoj galeriji u Ilici, otvorenoj još 1909., praktički je niknulo moderno hrvatsko slikarstvo — primjerice, ondje je Miroslav Kraljević održao jedinu samostalnu izložbu za života, 1912. godine (galerija se nažalost zatvorila 2013., nakon pune 104 godine kontinuiranog rada).

Poduzetnik Branko Spajić, osnivač Galerije 3,14, odlučio je program novog izložbenog prostora temeljiti na svježim radovima poznatih i manje poznatih imena hrvatske umjetničke scene. Galerija je prikladno otvorena izložbom Zatvoreno—otvoreno Gorana Trbuljaka, jednog od najznačajnijih domaćih konceptualnih umjetnika, fotografa i filmskih snimatelja; a među imenima čija su djela izlagana u 3,14 ili će tek biti nalaze se i Dubravka Rakoci, Dimitrije Bašičević Mangelos, Braco Dimitrijević, Vlado Martek, Mladen Stilinović, Vladimir Dodig Trokut, Igor Grubić, Sandro Đukić i drugi. Orijentacija Galerije 3,14 prema konceptualnoj i predkonceptualnoj umjetnosti čini ju jednom od najoriginalnijih u gradu i mjestom koje svakako valja posjetiti.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.