Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Booksa

SLJEDEĆA LOKACIJA

Penezić i Rogina arhitekti

 

Grupa studio & showroom

Marker ikona
Shop Architecture/design studio
 

Kako kažu u Grupi: “I kad se borite s tamom, učinite to osobeno i sa stilom!”. Njihov prostor svakako osvjetljava ulicu u koju su se uselili, ali i cijeli kvart.

Nema tome dugo da je poznati produkt dizajn trio Grupa u kvartu otvorio svoj showroom, tj. prodavaonicu njihovih vlastitih proizvoda u kojoj im se nalazi i studio; što će reći da novi predmeti nastaju na istom mjestu gdje se mogu pronaći i postojeći, praktički pred očima posjetitelja i kupaca. Trio u sastavu Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba bio je među prvim domaćim dizajnerima koji su uzeli u svoje ruke i poduzetničku stranu posla, preuzevši odgovornost za svoje proizvode od početka do kraja njihovog životnog ciklusa. U Grupa Studiju & Showroomu istaknuti su proizvodi koje su do sada razvili u sklopu svog brenda GrupaProducts, poput inovativnih sustava rasvjetnih tijela ILI_ILI, Arigato i Model. Kako kažu u Grupi: “I kad se borite s tamom, učinite to osobeno i sa stilom!”. Njihov prostor svakako osvjetljava ulicu u koju su se uselili, ali i cijeli kvart.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.