Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Hostel Casablanca

SLJEDEĆA LOKACIJA

Iggy

 

Karijola Vlaška

Marker ikona
Restaurant/bistro
 

Jedna od najpoznatijih, a po mnogima i najbolja zagrebačka pizzerija, Karijola, u metropoli se smjestila na dvije lokacije ― na križanju trešnjevačkih ulica Badalićeve i Kranjčevićeve, te na samom rubu Design Districta, u sve popularnijoj veži Vlaške 63. Treća Karijola otvorila se ni manje ni više nego na otoku Visu.

Karijola u Vlaškoj ulici, koja dijeli dvorište s Malim barom, vinotekom Vintesa i Design Hostelom 63, pored pizzerije podrazumijeva i promišljeni wine bar, no zaista ukusna pizza njezina je prvenstvena atrakcija. Za razliku od većine brzih, konfekcijskih pizzerija, Karijola nudi samo jednu veličinu pizza i nevelik izbor vrsta, među kojima su neke i sezonske (poput izvrsne pizze sa šparogama), što je za pizzeriju uvijek dobar znak. Stalno svježi sastojci plus prikladno, tanko tijesto, i odlična pizza je spremna!

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.