Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Kuna zlatica

SLJEDEĆA LOKACIJA

2A / Dva arhitekta

 

Kuća Rosinger

Marker ikona
Architecture
 

Trenutno u fazi obnove i renoviranja, Kuća Rosinger ubraja se u jedno od klasičnih djela moderne hrvatske arhitekture u ‘zoni Martićeva’.

Karakteristično modernističko pročelje čini Kuću Rosinger jednim od najprepoznatljivijih ostvarenja zagrebačke arhitekture između dva svjetska rata. Kuća je građena sezone 1936./37. za investitoricu Olgu Rosinger prema projektu arhitekta Zlatka Neumanna. Njezine odlike su originalno rješenje unutrašnjeg i vanjskog prostora, veliki komfor stanovanja, te ekonomična konstrukcija i racionalistički dizajn. Kuća Rosinger trenutno je u fazi renoviranja koje će u potpunosti obnoviti njezinu reprezentativnu pojavu.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.